• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Siirt 11 °C

Siirtli sporcular, Balkan Şampiyonu Oldu

Siirtli sporcular, Balkan Şampiyonu Oldu
Yunanistan’ın Selanik kentinde 10 ülkeden toplam 236 judocunun katıldığı Yıldızlar Balkan Şampiyonasında Türkiye takım halinde 27 madalya kazanarak, birincilik elde etti.

Yunanistan’ın Selanik kentinde 10 ülkeden toplam 236 judocunun katıldığı Yıldızlar Balkan Şampiyonasında Türkiye takım halinde 27 madalya kazanarak, birincilik elde etti. İki gün süren müsabakalar sonunda; 7 altın, 11 gümüş ve 9 bronz madalya toplayan yıldız millilerimiz şampiyonaya damgasını vurdu. İkinciliği Romanya, üçüncülüğü de Sırbistan kazandı.

Selanik’te yapılan Balkan Şampiyonası’na gelen Yıldız Milli Takımımızın kafile sorumlusu Judo Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı ve Siirt Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hüsam Olgaç yaptığı açıklamada; “Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı olarak, Selanik’te düzenlenen Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda takım halinde 27 madalya kazanarak şampiyon olan milli sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Olgaç, “Turnuvada milli sporcularımızın başarılı sonuçlar alarak takım halinde birincilik kürsüsünde yer almaları bizleri gururlandırdı. Bu başarıda emeği geçen Başta Judo federasyonu Başkanımız Sayın Sezer Huysuz olmak üzere, tüm sporcularımızı teknik heyeti kutluyorum. Bu başarılı sonuçların artarak devam etmesini temenni ediyorum. “ diye konuştu.

Türkiye Yıldızlar Milli Takım sorumlusu Baykan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Obuz da elde edilen başarıdan dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

YILDIZ MİLLİLERİMİZ, ATA’MIZIN DOĞDUĞU EVİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Kaya Gezeker, Milli Takımımızın kafile sorumlusu Hüsam Olgaç, Antrenörler ve Yıldız Millilerimizden oluşan heyet, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Selanik’te doğduğu evi ve müzeyi ziyaret ettiler.

Milli Takım heyeti Ata’mızın Müze evini ziyaret öncesi Selanik Muavvin Konsolosu Ceren Dinç karşıladı.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ün doğup büyüdüğü ve gençliğini yaşadığı evi büyük hayranlık içerisinde gezen heyet ve yıldız milli sporcularımız duygulu anlar yaşadı.

 

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim