• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Siirt 12 °C

Siirtliler 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Siirtliler 15 Temmuz'da tek yürek oldu
Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlimizde  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Valiliğimiz tarafından organize edilen etkinlikte, binlerce Siirtli bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak,tek yürek oldu..

Binlerce Siirtli Türk Bayrakları İle 15 Temmuz Şehitleri İçin Yürüdü

Sayın Valimiz Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik Hanımefendi, binlerce Siirtlinin katıldığı 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe Vali Atik’in yanı sıra 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Ertunç, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Zihni Yıldızhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Erdemci, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve binlerce Siirtli katıldı.

Mehteran takımı eşliğinde Türk Bayrağının açıldığı yürüyüşte güzergâh üzerindeki binalardan vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.

"15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" sergisi açıldı.

Siirt’te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" sergisi açıldı.

Vali Atik, eşi Fulya Atik ve protokol üyeleri,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında AA ile GAP Gençlik ve Kültür Evi iş birliğiyle Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açılan sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

50 fotoğrafın yer aldığı serginin gezilmesinin ardından alandaki anı defterleri imzalandı

Vali Atik, anı defterine yazdığı notta şunları kaydetti: “15 Temmuz'un vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış, imanı için yaşayan şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha parçalandığı tarihtir. ”15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız.”

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, İl Müftüsü Ahmet Altıok'un Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler için dua edildi, 15 Temmuz Belgeseli izletildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Atatürk Havalimanında yaptığı konuşma dev ekrandan yansıtıldı.

Daha sonra meydanda toplanan binlerce Siirtliye hitap eden Vali Ali Fuat Atik, Türk milletinin önünü kesmek için asırlarca kumpaslar tertipleyenlerin, 15 Temmuz'da da yine iş başında olduğunu söyledi. 

15 Temmuz'un, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarih olduğunu belirten Vali Atik, şehit kanlarıyla İslam vatanı yapılmış bu coğrafyanın işgal edilemeyeceğini kaydetti.

Milli iradeye yönelik menfur girişimin Türk milletinin onurlu duruşu karşısında hezimete uğradığını, milletin bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini dile getiren Atik, şunları aktardı:

"FETÖ, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirme çalışmış ancak milletimiz, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planına engel olmuştur. Şeytana ruhunu satan, Müslüman görünümlü haçlı yardakçısı, hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan yetiştirdiği cinayet örgütüne, 'Türkiye'yi vurun' emri verdi. Kuzu postuna bürünmüş, kudurmuş şeytan ruhlu canavarlarını milletimizin üzerine saldı. Milletimiz, silahsız ve savunmasız sokağa çıkıp bedenlerini siper ederek, tankların altına yatıp, tankların altında ezilerek, ölerek darbeye karşı çıkmış, hain darbe girişimini engellemiştir."

Vali Atik, ülkemizin demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde de yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası hain darbecilere geçit vermediğini ifade etti.

15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Atik tarafından verildi.

15 Temmuz etkinlikleri, ilimizin yerel sanatçı Cengiz Tan’ın kahramanlık türküleri ve Selami Güneş’in ilahi konseri ile devam etti.

Alanı dolduran binlerce Siirtli, ellerindeki Türk bayraklarıyla müziklere eşlik etti.

Yoğun bir katılımla süren etkinlikler, Siirt Kızılay şubesince vatandaşlara çorba ikram edilmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 65944 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim