• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 17 °C

Siirtliler, bir kez daha hain darbe girişimine karşı tek vücut oldular

Siirtliler, bir kez daha hain darbe girişimine karşı tek vücut oldular
İlimizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Valiliğimiz tarafından organize edilen etkinlikte, binlerce Siirtli bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak, tek vücut oldular.

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

BİNLERCE SİİRTLİ TÜRK BAYRAKLARI İLE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Sayın Valimiz Ali Fuat Atik, binlerce Siirtlinin katıldığı 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe Vali Atik’in yanı sıra 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt eski İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve binlerce Siirt’li katıldı.

Türk Bayrağının açıldığı yürüyüşte güzergâh üzerindeki binalardan vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz belgeselinin izletilmesinin ardından 15 Temmuz Marşı dinletildi.

Ensar Cami İmam hatibi Ramazan Toprak’ın Faraç duası okuduğu etkinliklere, Türk bayraklarıyla eşlik eden vatandaşlar, sela okunması sırasında dualar etti.

15 Temmuz konulu oratoryum gösterisinin ardından, yerel sanatçılar tarafından kahramanlık türküleri okundu.

Binlerce Siirtliye hitap eden Vali Ali Fuat Atik, yaptığı konuşmada, Türk milletinin önünü kesmek için asırlarca kumpaslar tertipleyenlerin ve tuzaklar kuranların 15 Temmuz'da yine iş başında olduğunu söyledi.

"Şeytana ruhunu satan, Müslüman görünümlü haçlı yardakçısı, hoca görünümlü terörist Fetullah Gülen'in sığındığı Pensilvanya'dan, yetiştirdiği cinayet örgütüne Türkiye’yi 'vurun' emri verdiğini" ifade eden Vali Atik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuzu postuna bürünmüş kudurmuş şeytan ruhlu canavarlarını milletimizin üzerine saldı. 15 Temmuz'da zannettiler ki Türk vatanı sahipsiz, Türk milleti yapayalnızdı, umut ettiler ve beklediler ki, boyun bükelim, diz çökelim, teslim olalım. Sümüklü mehdi ve yetiştirdiği 1 dolarlık hainlerinin, unuttuğu bir şey vardı, bu topraklar tarihte esir olmamış, bu millet tarihte asla teslim olmamıştı."

15 Temmuz'da vatanın sahipsiz, milletin yetim, devletin de öksüz olmadığının dile getiren Vali Atik, o gece Türk milletinin şeytanla ve onun gayrimeşru çocuklarıyla savaştığını belirtti.

Milletin silahsız ve savunmasız sokağa çıktığını ve ölerek darbeye karşı çıktığını anımsatan Vali Atik, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da şehit olan 249 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı adeta tescillemiştir. Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, şehitlerimizin emanetidir. Ne kadar övünsek azdır, sanki o gece Çanakkale'den, Sakarya'dan, Dumlupınar'dan geldiler ve milletimize güç verdiler."

Vali Atik, ülkemizin demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde de yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası hain darbecilere geçit vermediğini belirterek, Konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Güneydoğu Anadolu Bölgesinde askerin sokaklara indiği tek il olan Siirt’te bu gözü dönmüş canilere karşı her türlü tehlikeyi göze alarak canları pahasına karşı koydular. Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak canlarını hiçe sayan Siirt halkı; Valisiyle, Sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yek vücut olarak, darbe gecesinden sonrada demokrasi nöbetlerine yoğun bir katılım göstererek, ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamak isteyen karanlık güçlere karşı devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak ve tarihi bir duruş sergileyerek en güzel cevabı vermiştir. “

Vali Atik, bundan sonra hepimize düşen görev; FETÖ Terör örgütüyle birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet ve ihanet çetelerinin kökünü hep birlikte kurutmaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde meydanda olan ve bugün evlenen İsmail ve Zehra Timurtaş çifti de meydandaki vatandaşlara destek oldu.

Timurtaş çifti, geçen sene de meydanda olduklarını ve bugün zaferi kutlamak için meydana geldiklerini belirtti.

Siirt 15 Temmuz Demokrasi meydanında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın Gazi Meclisi önünde yaptığı tarihi konuşmayı binlerce Siirtli izledi.

Yoğun bir katılımla sabah saatlerine kadar süren etkinlikler, vatandaşlara çorba ikram edilmesi ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim