• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Siirt 13 °C

Siirtliler, Mehmetçik'leri Afrin'e Uğurladı

Siirtliler, Mehmetçik'leri Afrin'e Uğurladı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na takviye olarak Siirt’ten asker gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na takviye olarak Siirt’ten asker gönderildi. Siirt Belediyesi tarafından yolcu otobüsleri ile havaalanına seferler düzenlendi. Askerler için uğurlama töreni düzenlendiğini duyan binlerce Siirtli, Türk bayraklarıyla havaalanına akın etti. Dualar edilen, kurbanlar kesilen törende ellerine kına yakılan askerler, davul ve zurnalarla uğurlandı.

Siirt 3'üncü Komanda Tugay Komutanlığında görevli 450 askerler, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatına takviye olarak bölgeye gönderildi. Askerler için havaalanında uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Salih Karataş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve asker aileleri ile askerlerin gönderileceğini duyan ve Türk bayraklarıyla havaalanına gelen binlerce vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde  Siirt Belediyesi tarafından 350 kilo ağırlığında bir büyükbaş hayvan kurban edilerek, kanı da Afrin operasyonuna giden askerlerin alınlarına sürüldü. Uğurlama törenine katılan yüzlerce Siirtli de sloganlarla destek verdi.

Afrin Bölgesine yönelik başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”na katılacak Mehmetçiklere başarılar dileyen Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Dünyamız adına, Ülkemiz adına önemli ve zor günlerden geçiyoruz. Güçlü ordumuz Tarihte ki gibi Afrin’de Aslan Mehmetçiklerimiz destan yazıyorlar, Dünyaya nam salıyorlar. Uçağa bindiğimizde kardeşlerimizin, yiğitlerimizin yüz ifadeleri ruh halleri sanki bayrama, düğüne gidiyormuş ki halleri vardı. Allah yollarını açık etsin, her adımlarını bayram etsin. Değerli Mehmetçik kardeşlerimizin seferleri kutlu olsun. Siirt halkı vefalıdır, Siirt halkı dualıdır. Allah sizlerden razı olsun bugün bizleri burada yalnız bırakmadığınız için. Bugün ki coşkuyla, gururla birlikte dönüşünüzü de burada Siirt halkıyla coşkulu bir şekilde karşılayacağız. Allaha Emanet olun, Allah Birliğimizi, Gücümüzü, Kuvvetimizi bozdurmasın” dedi.

TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na katılacak olan tüm kahraman Mehmetçiğe başarılar dileyen Vali Atik, "Allah milletimizi, vatanımızı her türlü kötülükten korusun. Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip eylesin. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü aziz milletimizin huzur ve güvenliği için, ezanımızın susmaması, bayrağımızın inmemesi için kahramanlarımız, Afrin'de canlarını feda ederek, can siper hane bir şekilde kahramanca her türlü terörist unsurlara karşı amansız bir mücadele vermektedirler" dedi.

Konuşmaların ardından dualar edilerek, kurban kesildi. Siirtli kadınlar, evlerinde hazırladıkları kınayı göreve giden Mehmetçiklerin ellerine yaktı. Askerlere sıkıca sarılan vatandaşlar, davul ve zurnalar eşliğinde uğurladı.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim