• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Siirt 26 °C

Siirt'te "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" Paneli Düzenlendi

Siirt'te "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" Paneli Düzenlendi
Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda Genç Girişimciler Topluluğu tarafından "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" paneli düzenlendi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, “FETO, PKK ve DAİŞ terör örgütleri aynı amaca hizmet ediyor.” dedi.

Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu'nun yönettiği panele, Vali Tutulmaz ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman katıldı.

Vali Tutulmaz, Siirt'te darbe girişimi akşamı yaşananlara ilişkin, "15 Temmuz darbe girişimi aslında anlatılmaz yaşanır." ifadelerini kullandı.

"Bu millet darbe gecesi, Cumhurbaşkanı'nın sokağa dökülün emriyle sokağa döküldü ama öyle olmasaydı da bu millet dökülecekti." diyen Vali Tutulmaz, 15 Temmuz'daki psikolojiyi çok yakından yaşadığını aktardı.

Siirt'te 14 Temmuz'da meydana gelen terör saldırısının, 15 Temmuz gecesi ile bağlantılı olduğuna işaret eden Vali Tutulmaz, "Siirt'te 14 Temmuz gecesi bir terör saldırısıyla roketin atılmasıyla 15 Temmuz'un fişekleri başladı. Aslında 15 Temmuz'dan bir gün önce o iş başlamıştı." dedi.

Siirt'teki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin iddianamede yer alan alan gizli tanık "Çoban Yıldızı"nın ifadelerine de vurgu yapan Vali Tutulmaz, "Dağda çobanlık yaparken yanına gelen terörist gruplarının birkaçı, 'çok yakında Siirt'e gidiyoruz, ilde bir şeyler olacak, darbe olacak' gibi sözler söylemiş. Bu olay 15 Temmuz'dan birkaç gün önce Herekol Dağı eteklerinde konuşulan bir durum. Demek ki bunların ağa babaları ikisi de aynıymış. PKK, DAEŞ, FETÖ terör örgütünün ağa babaları aynı yapıda olduğu için çobana, teröristin anlattığı olay bu." diye konuştu.

Vali Tutulmaz, o gün tugay komutanı konumunda bulunan kişinin, operasyona kendilerinin çok önemli bir görevi olduğu gerekçesiyle asker göndermediğini anlattı.

Darbe girişimi beklentisinde olmadıkları için bu durumu sorgulamadıklarını dile getiren Vali Tutulmaz, emniyet ve jandarmayla terörle mücadele etmeye çalıştıklarını ifade etti.

O gece Boğaz Köprüsü'ndeki hareketliliği gördükten sonra tugay komutanı ile görüştüğünde sürekli kendisini oyaladığını aktaran Vali Tutulmaz, 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Garnizon komutanı konumundaki şahsı valiliğe çağırdım geç ve çok sayıda askeri araçla geldi. Önce yardımcısıyla sert bir konuşmamız oldu. Daha sonra tugay komutanı ile görüştük. Bu kadar kalabalık gelmesinin kendi güvenliği için olduğunu söyledi. Biz de bunun kabul edilebilir bir gerekçe olmadığını söyledik. O arada biz başsavcıyla otururken sivil toplum kuruluşlarından bizi arayanlar oldu. Biz de kendilerine valilik yakınlarında bulunmalarının faydalı olacağını söyleyerek vatandaşlarla görüşmelerimizi sürdürdük. Valilikte otururken çok sayıda kalabalık grubun valiliğe geldiğini gördük. Şükür o kadar silah sıkılmasına rağmen Allah'ın takdiriyle kimsenin burnu bile kanamadan o geceyi atlatmış olduk."

Ardından söz alan rektör Erman ise, 15 Temmuz günü yaşananları ve perde arkasındaki gelişmeleri anlattı.

Panele Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve kentteki STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim