• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Siirt 16 °C

Siirt’te 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit ve Hatim Duası Okundu

Siirt’te 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit ve Hatim Duası Okundu
Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Mevlidi Şerif okutuldu ve hatim duası yapıldı.

İl Müftüsü  Faruk Arvas,  15 Temmuz'un önemine dikkat çekerek, hain darbe kalkışmasının asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Arvas, canlarını feda etmekten çekinmeyen bu milletin darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirterek,  “Diyanet İşleri başkanlığınca Türkiye geneli şehitler için 100 bin,  Siirt genelinde ise 500 hatim okunduğunu” belirtti.

Arvas, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğimize kast eden bu hainlere Allah fırsat vermesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Okunan mevlidi şerif ve ilahilerin ardından hatmi şeriflerin duası okundu.

Abdulhakim Sancak Çarşı Camisinde okunan mevlid programına; Vali Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay,  Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Şehit yakınları, Gaziler, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince mevlit programına katılan vatandaşlara, Cami çıkışında, Gülsuyu ve lokum ikram edildi.

Cami çıkışında vatandaşlara bir araya gelen Vali Ali Fuat Atik, kendileri ile bir süre sohbet etti.

 

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim