• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Siirt 13 °C

Siirt'te 150 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı-Siirt Haberleri

Siirt'te 150 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı-Siirt Haberleri
Siirt’te dün itibariyle etkili olan kar yağışı nedeniyle 150 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt’te dün itibariyle etkili olan kar yağışı nedeniyle 150 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Pervari ilçesinde 45, Şirvan ilçesinde 42, Baykan ilçesinde 20, Kurtalan ilçesinde 20, Eruh ilçesinde 21 ve Tillo ilçesinde 2 olmak üzere toplam 150 köy yolunun kapalı olduğunu söyledi. 10 mobil olmak üzere 25 araçla tüm bölgelerde karla mücadele çalışması başlattıklarını belirten Güldoğan, bu 50’ye yakın köy yolunu ulaşıma açacaklarını, kar yağmaması durumunda üç gün içinde tüm köylerin yollarını ulaşıma açacaklarını ifade etti.
Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 94. Siirt Şube Şefi Sebahattin Direk, Baykan ve Şirvan ilçesinde yapılan çalışmalara bizzat katılarak, karayolları güzergahlarının ulaşıma açılması için yoğun çalışma gösterdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Direk, ekiplerin dün geceden itibaren başlayarak sabaha kadar karla mücadele çalışması yaptığını söyledi. Direk, "Bizzat nezaretimde özellikle gece etkili olan kar yağışıyla ana arterlerde kapanan yolları ulaşıma açtık. Baykan karayolunda 1 greyder ve önden bıçaklı kamyonumuzla çalışma yürütülüyor. Siirt-Baykan-Kurtalan üç yoldan başlayarak Pervari ilçe hudutlarına oradan da Cevizlik yoluna kadar 2 greyder ve önü bıçaklı 2 kamyon yollar sabaha doğru ulaşıma açıldı. Sabaha kadar yapılan çalışmalar ile Doğanca Pervari arası, Eruh-Siirt karayolunu da ulaşıma açtık. Ayrıca Cizre’den bir ekibin gelmesi durumunda Eruh-Şırnak arası Breni mevkiinin bugün itibariyle ulaşıma açılacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim