• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Siirt 11 °C

Siirt'te 19 Mayıs Coşkuyla kutlandı

Siirt'te 19 Mayıs Coşkuyla kutlandı
SİİRT'TE 19 MAYIS COŞKUSU Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşku içinde kutlandı.

 

 

Siirt’teki ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:30'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çelenk sunulması ile başlandı.

 

Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören son buldu.

 

Hükümet konağı meydanında, saat 10.00'da başlayan Kutlamalara; Vali Vekili Azizi Onur Aydın,  Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri, erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Hükümet Konağı önündeki tören programı, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğüne bağlı sporcuların vatandaşlara karanfil dağıtımının ardından, coşku içerisinde geçen kutlamalarda, Judo, Taekwondo ve Jimnastik diğer spor alanlarında faaliyet gösteren sporcuların gösterileri beğeni ile izlendi.

 

İlimizden uluslararası alanında derece yapan sporcular ile gençlik haftası dolayısıyla okullar arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri Vali Vekili Aziz Onur Aydın ve protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

 

Halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar, Gençlik Merkezi Müzik eğitmeni ve mahalli ses sanatçısı Lütfü Turşak’ın sunduğu müzik dinletisi ile törenler sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 2662 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim