• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Siirt 26 °C

Siirt'te 23 Nisan Etkinlikleri

Siirt'te 23 Nisan Etkinlikleri
Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile etkinlik düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Atatürk Stadyumu’nda yapılan etkinliklere, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, Vali Yardımcıları Gürbüz Saltaş, Bahadır Yörük, kamu kuruluşlarının müdürleri, meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, Atatürk Stadyumu'nda kortej aracıyla öğrencilerin ve halkın bayramının kutlanmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. İlköğretim okulları arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Tutulmaz ve diğer protokol tarafından verildi. Tören, öğrencilerin tekvando, judo gösterinin ardından, minik öğrenciler tarafından sergilenen bayrak gösterisi ile devam etti.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Komitesi, yaptıkları gösteriler ile çocuk haklarına dikkat çekti. Halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalar, Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisinin ardından, sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim