• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Siirt 12 °C

Siirt’te “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Coşkuyla Kutlandı

Siirt’te “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Coşkuyla Kutlandı
Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97.’ci yıldönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayram dolayısıyla düzenlenen törenler, renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'nda yapılan etkinliklerle devam etti.

Atatürk Stadyumu’nda yapılan etkinliklere; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Piyade Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kuruluşlarının müdürleri, Meslek ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Stadyumu'nda, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan Vekili, kortej aracıyla öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalar, parkur yarışmaları, Taekwondo,  dans gösterisi ve koro dinletisi ile devam etti.

Öğrenciler tarafından oyun ve dans gösterileriyle devam eden törende, Eruh ilçemizin sevimli yüzü, Ramazan Elçiçek'in oynadığı zeybek, katılımcılar tarafından uzun süre alkış aldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen ve ilimizde eğitim gören Suriye’li bir gurup öğrenci tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirilen müzik dinletisi, beğeni topladı.

İlköğretim okulları arası şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Tutulmaz ve diğer protokol tarafından verildi.

Kapanış Seremonisinin ardından tören ve kutlamalar sona erdi.

 

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim