• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Siirt 19 °C

Siirt'te 5 bin Adet Alışveriş Kartı Dağıtımı Yapıldı

Siirt'te 5 bin Adet Alışveriş Kartı Dağıtımı Yapıldı
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, gelir durumuna bakılarak yardım yapılması uygun görülen tespiti edilmiş yaklaşık 3000 yoksul aileye, 5000 adet elektronik Sosyal Yardım Kartı dağıtımı yapıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından,  gelir durumuna bakılarak yardım yapılması uygun görülen tespiti edilmiş yaklaşık 3000 yoksul aileye, 5000 adet elektronik Sosyal Yardım Kartı dağıtımı yapıldı. 

"Sosyal Yardım Kartı" alan ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar, belediyemiz ile anlaşmalı, Destek Kart pos cihazının bulunduğu alışveriş merkezlerinde kartlarını kullanabilecek, tekel maddeleri dışında her türlü ihtiyacını kart sayesinde karşılayabilecekler.

Aileler kendilerine verilen kartı, anlaşmalı marketlerdeki sisteme okuttukları takdirde, ne zaman yardım alabileceklerini, kalan bakiyelerini, ne kadar giyim ne kadar gıda alışverişi yapabileceklerini öğrenebilecekler.

Böylece insan onurunu zedelemeden, ihtiyaç duyulan ürünlerin; toptan alınması yerine ihtiyaç anında karşılaması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da alışveriş kültürünü yaşaması sağlanırken, Sosyal Market alışılmış koliyle gıda yardımı yapmanın ötesinde insanların öncelikli ihtiyaçlarını dilediğini alabilme özgürlüğü tanınacak. Yardım kartını alan yardıma muhtaç aileler, sadece gıda yardımı ile sınırlı kalmayıp; giyim, temizlik ürünleri konusundaki ihtiyaçlarını giderebilecekler.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre, Sosyal Yardım Kart dağıtımlarının devam edeceği belirtildi.

Bu haber toplam 65646 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim