• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 14 °C

Siirt'te Akabe yolunda doğa yürüyüşü - Siirt Haber

Siirt'te Akabe yolunda doğa yürüyüşü - Siirt Haber
Siirt’te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

BOTAN VADİSİNDE YER ALAN TARİHİ 3500 YILLIK AKABE YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Siirt E tipi kapalı cezaevi önünde başlayan yürüyüş 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından Botan çayı kenarında yer alan Yerlibahçe köyü Asma köprünün bulunduğu alanda son buldu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz burada gazetecilere yaptığı açıklamada;”Siirt’te bu yıl 3. düzenlenen doğa yürüyüşünün amacının 3 bin 500 yıllık tarihi “Akabe Yolu”nu keşfetmek ve Botan vadisinin eşsiz doğa güzelliğini turizme kazandırmak olduğunu” söyledi.

Siirt AK Parti Millet Vekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, yürüyüş sırasında, Mahalli Sanatçı Şükrü Çoban ile birlikte Türkçe, Kürtçe, Arapça türkü söyledi.

Siirt'in her parçasında birbirinden güzel keşfedilmeyi bekleyen güzellikler olduğunu ifade eden Aktay, bu tür etkinliklerin bölgenin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

Siirt Beron Spor kulübü sporcuları, Botan vadisinde yamaç paraşütü yaparak, doğa yürüyüşüne destek oldu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği doğa yürüyüşü bir festival havasında coşku içinde sona erdi.

Yürüyüş sonunda, vatandaşlara çeşitli ikram yapıldı.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında, düzenlenen 3. Doğa yürüyüşü'ne; Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt AK Parti Millet Vekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bahadır Yörük, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır, Siirt Barosu Başkan Vekili Av. Nizam Dilek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu,  Kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Siirt taraftarlar dernekleri, Siirt üniversitesinden öğrenciler, Siirt Gençlik Merkezi öğrenci gurupları, basın mensupları, çok sayıda doğasever ile vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim