• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 31 °C

Siirt'te Atatürk’ü anma programı

Siirt'te Atatürk’ü anma programı
Siirt'te Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78’ci yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de saat 08.45'de Çelenklerin Atatürk Anıtına bırakılmasının ardından, saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. İstiklal marşının bitiminde bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu süresince kamu kurumları siren, çevrede bulunan araçların sürücüleri ise klakson çaldı.

 

Anma Programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Muzaffer Gezer, Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve mülki erkan, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Buradaki törenin sona ermesinden sonra, 10 Kasım 2012 tarihinde elim Helikopter kazası sonucu şehit olan 17 Mehmetçik için İl Jandarma komutanlığı, Dadaşlar Şehitliğinde anma programı düzenlendi.

 

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz,”Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk’ü minnetle, şükranla andığımız bu anlamlı günde, Siirt’te10 Kasım, iki kez hüzün günüdür, birincisi Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin yarattığı hüzün, ikincisi ise bundan beş yıl önce yine bir 10 Kasım gününde elim bir Helikopter kazası sonucu şehit olan 17 Mehmetçiğimiz. Bu anlamlı günde başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.”dedi.

 

Batının bu coğrafyada geçmişte yaptığı operasyon ve senaryoların günümüzde de devam ettiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, ‘Ülkemiz üzerinde planlanan hain emeller, operasyonlar geçmişte olduğu gibi bugünde bu aziz millet asla kabul etmemiştir. Etmeyecektir. Bu asil Millet, Kendi gelecek kurgusunu kendisi tayin etmiştir. Coğrafyasında siyasi, ekonomik ve bilim alanında güçlü bir Türkiye, bunları kaygılandırmaktadır.’ dedi.

 

Terörle azim ve kararlılıkla mücadele edildiğini belirten Vali Tutulmaz,‘Batılılar kendilerine yönelik en küçük bir terör olayında her türlü tedbiri acımazıca alırken, bizler bu tedbirleri almaya çalıştığımızda, bizleri, insan haklarına aykırı davranmakla, Avrupa Birliği görüşmelerini durdurmakla ve benzeri uygulamalarla tehdit etmeye başlamışlardır. Bizim ülkemizde terör propagandası yapan kişileri, bağrına basmışlardır. Batının yaptığı bu ilk değildi, tarih boyunca hep böyleydi. Batının yaptığı bu çifte standardı bu ilke, bu millet kabul etmiyor, etmeyecektir.’ dedi.

 

Siirt’te terörle kahramanca mücadele eden güvenlik kuvvetlerini tebrik eden Vali Tutulmaz, ‘Bölücü terör örgütü halktan aldığı desteği kaybetmiştir. Vatandaş artık uyandı, bu terör belasının dış kaynaklı olduğunu öğrendi. İnşallah hep birlikte bu terör belasını defederek minimize edeceğiz.’diyerek sözlerini tamamladı.

 

Buradaki tören, il Müftüsü Faruk Arvas’ın aziz şehitlerimiz için dua okunmasının ardından, Dadaşlar Şehitliğinin gezilmesi ile devam etti.

 

Program, Mehmetçiklerin programa katılan misafirlere helva ikram edilmesi ile sona erdi.

 

Büyük Önder Atatürk’ü anma programının ikinci bölümü ise, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Kültür Merkezindeki program, istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okudu. Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Atatürk Oratoryosu” büyük bir beğeni kazandı. Takasbank Anadolu Güzel Sanatlar Lisesince oluşturulan öğrenci korusu, Atatürk’ ün sevdiği şarkıları seslendirildi.

 

Daha sonra ilköğretim, lise ve dengi okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Tören daha sonra "Atatürk Resimleri" sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim