• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 24 °C

Siirt'te beklenen birliktelik oluştu

Siirt'te beklenen birliktelik oluştu
Siirt’te Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, eylem planlarını görüşmek amacıyla bir araya geldi.

Siirt’te Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, eylem planlarını görüşmek amacıyla bir araya geldi.

SİİRT’TE KAMU-ÜNİVERSİTE VE SANAYİ GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR

Siirt’te Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, eylem planlarını görüşmek amacıyla, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliği planlama ve geliştirme kurulu toplantısı yapıldı.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdulkadir Ekmen kurulun işlevi ile ilgili yaptığı sunumun ardından, üyelere söz verilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.
 
İlimizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin istenilen düzeyde olmadığını kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz,"Üniversite-kamu ve sanayi arasındaki işbirliğinin daha aktif bir şekilde çalışması, sivil ve mesleki toplum örgütlerini de içine alan güçlü bir dayanışmanın, ilimizin ekonomik gelişimine önemli katkılar sunacaktır." dedi.
 
Vali Tutulmaz, Siirtin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sunacak, projelere ağırlık verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Toplantıda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin, ilimizde etkin bir şekilde sağlanması, ilimizin sosyo-ekonomik gelişmesinin artırılması için daha çok kalkınma fonlarından yararlanılması ve bu yönde projelerin geliştirilmesi vurgulandı.
 
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi.
 
Valilik Toplantı salonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinesinde, Vali Mustafa Başkanlığında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Poyrazoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Ayyıldız, Kosgeb Siirt Şube Müdürü Ömer Erkılıç, Dika Şube Müdürü Ömer Faruk Mergen, Makine ve Mühendisler Oda Başkanı Lokman Ekinci, Siirt İşadamları Derneği Başkanı Kemal Bilim ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim