• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

Siirt’te Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid-İ Şerif Okundu

Siirt’te Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid-İ Şerif Okundu
Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolaysıyla Mevlid-i Şerif okundu.

Siirt Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde düzenlenen programa; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 250 bin şehit için 250 bin hatim kampanyasına, Siirt il genelinde 1.500 hatim okunarak destek verildiğini belitti.

Aziz Şehitlerimiz için okunan 250 bin hatmin Diyanet İşleri Başkanlığınca 18 Mart günü topluca duası okunacağını ifade eden İl Müftüsü Faruk Arvas, ‘tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.’dedi.

Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara Gülsuyu ve lokum ikram edildi.

“EŞSİZ DESTAN ÇANAKKALE” PROJESİ
İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığınca Finanse edilen Siirt Şehit-Gazi Aileleri ve Güvenlik Korucuları Dernekler Federasyonu tarafından yürütülen “Eşsiz Destan Çanakkale” projesi açılış kokteyli düzenlendi.

Siirt Şehit-Gazi Aileleri ve Güvenlik Korucuları Dernekler Federasyonu hizmet binasında düzenlenen programa, Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında, Siirt ilimizden 75, Şırnak ilinden 75 şehit ve gazi yakınına Çanakkale ilindeki tarihi mekânlar ve Çanakkale şehitliği gezdirilecek.

 

 

 

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim