• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 16 °C

Siirt'te Çocuk Dünyası Parkı Vatandaşların Uğrak Yeri Oldu

Siirt'te Çocuk Dünyası Parkı Vatandaşların Uğrak Yeri Oldu
Siirt Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile yapılan ve Bölgenin en büyük çocuk dünyası parkı olma özelliğini taşıyan park, vatandaşların uğrak yeri oldu.

Siirt Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile yapılan ve Bölgenin en büyük çocuk dünyası parkı olma özelliğini taşıyan park, vatandaşların uğrak yeri oldu. Özellikle hafta sonları ve akşamları Çocuk Dünyası Parkı alanına gelen vatandaşlar, hem yürüyüş yapıyorlar, hem çocuklarını eğlendirip hem de hoşça vakit geçiriyorlar.

14 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta, masal kahramanları ve çizgi film kahramanların oluşturduğu Şirinler, Keloğlan, Hacivat Karagöz, Ulubatlı Hasan, Nene hatun gibi masal kahramanları, masal evleri, engelli bisiklet parkuru, macera ve survivor parkuru ile çocuk oyun grupları yer alıyor. Bahçelievler mahallesine yapılan ancak tematik bir park olması nedeniyle tüm mahallelere hitap eden Masal Dünyası Parkı, ailelerin adeta akınına uğruyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocukları sanal dünyanın zararlarından korumak ve tarihimize ait masal kahramanlarını tanıtmak amacıyla oluşturulan Masal Dünyası Parkı hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor.

Ayrıca Çocuk Dünyası Parkında Gençler için ise Basketbol sahası ve spor alanları oluşturuldu. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yapılan park içerisinde, ailelerin rahatça dolaşabileceği geniş yürüyüş yolları ve dinlenme alanları bulunuyor.

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim