• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 13 °C

Siirtte demokrasi nöbeti yoğun bir katılımla gerçekleşti

Siirtte demokrasi nöbeti yoğun bir katılımla gerçekleşti
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Valiliğimiz tarafından organize edilen Demokrasi Nöbeti Pazar günü de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Eski Valilik önünde düzenlenen demokrasi nöbetine; Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve binlerce Siirt’li katıldı.

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan ve vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı nöbet, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin durdurulup geri püskürtüldüğü eski Siirt Valiliği bahçesinde vatandaşların yoğun katılımı ile devam etti.

Ensar Camisi Görevlisi Ramazan Toprak  tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinlikler, İl Müftülüğünce hazırlanan mevlit programı ile devam etti.

Aziz şehitlerimiz için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okunmasının ardından üç dilde ilahiler seslendirildi.

Merkez sancaklar Çarşı İmamhatibi Nevzat Candabakoğlu tarafından okunan dua ile program sona erdi.

Program sonunda tüm Siirt halkına teşekkür eden Vali Ali Fuat Atik, geçen yıl tutulan demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi, bu yıl da 2 gün boyunca meydanları doldurarak demokrasisine, hürriyetine, Milli İradesine, sahip çıkan kahraman Siirt halkına teşekkür etti.

Türk Kızılay’ı gece boyunca vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim