• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Siirt 15 °C

Siirt’te, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni Gerçekleştirildi

Siirt’te, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni Gerçekleştirildi
Siirt’te Cumhurbaşkanlığınca bir şehit ailesine gönderilen Devlet Övünç Madalyası, Siirt Valisi Ali Fuat Atik tarafından düzenlenen törenle takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığınca “Devlet Övünç Madalyası ve Berat” verilmesine karar verilen şehit yakınlarımıza, Devlet Övünç Madalyası ve Berat’ları, düzenlenen törenle tevcih edildi.

 
Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih töreni, Siirt Valiliği Konferans Salonunda düzenlendi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, slayt gösterisi eşliğinde şehit Jandarma Er Mansur Cengiz’in özgeçmişi anlatıldı.
 
Törende, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 02 Ağustos 2015 tarihinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen hain saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in babası Mehmet Fadıl Cengiz’e  “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı”, Vali Ali Fuat Atik tarafından takdim edildi.
 
Vali Atik, tören sonunda şehit babası Mehmet Fadıl Cengiz ve aile efradı ile sohbet etti.
 
Törene; Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri bazı Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim