• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Siirt 14 °C

Siirt'te Dicle kalkınma ajansından proje eğitimi - Siirt Haber

Siirt'te Dicle kalkınma ajansından proje eğitimi - Siirt Haber
SİİRT HABER - Dicle Kalkınma Ajansı tarafından ilimizde proje kültürünü yayma ve projeli çalışma alışkanlığını benimsetemeye yönelik eğitimlerin ilk bölümü tamamlandı.

SİİRT HABER - Üniversitenin Kezer Kampusu Konuk evinde üç gündür devam eden ve ilimizde faaliyet gösteren bazı kamu kurum ve kuruluş personelinin katıldığı “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” seminerlerinin ilk bölümü bu gün sona erdi.

 

Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen semineri başarıyla bitirenlere düzenlenen bir törenle, sertifikaları Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.
Törende açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, günümüzde artık proje yapmanın ve projeli olarak çalışmanın zorunlu hale geldiğini belirterek, bu eğitimleri alan personelden kurumları adına proje yapmalarını istedi.
Artık günümüzün proje dönemi olduğunu belirten Tutulmaz, “Projeyi yapan ve proje kültürünü geliştirenler kaynaklardan yararlanır. Devletin kaynakları var, sivil toplum kuruluşlarının kaynakları, meslek odalarının kaynakları var, yabancı ülkelerin sağladığı kaynaklar var. İhtiyacımızda var. İhtiyacımızı da biliyoruz. Çağımızda istemenin yolu projedir. Şimdi ki dönem, tamamen projeyle yatırımları hizmete dönüştürme dönemidir. Onun için projenin iyi hazırlanması gerekiyor. İhtiyacımızı projede belirtiyoruz. Ancak bu proje iyi hazırlanmadığı için proje değerlendiricileri tarafından eleniyor. Biz Siirt olarak en azından dört ili arasında iyiyiz. Bizim nüfusumuz ve diğer potansiyelimiz açısından baktığımızda da iyi bir konumdayız.” dedi.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da bu eğitim seminere olan yoğun katılımdan dolayı mutlu olduklarını belirterek, amaçlarının projeli çalışma kültürünü yaymak olduğunu, eğitimlerin önümüzdeki günlerde kamu görevlilerinin yanı sıra özel sektör temsilcilerine de yönelik olarak sürdürüleceğini belirtti.
Vali Tutulmaz,  DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen’i kutladı.
Törende daha sonra eğitimi başarıyla bitiren 28 katılımcıya sertifikaları verildi.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Birinci ile diğer yetkililer katıldı.

 

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim