• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Siirt 13 °C

Siirt'te Dünya Diabet Günü etkinliği

Siirt'te Dünya Diabet Günü etkinliği
Her yıl 14-21 Kasım tarihleri arasında tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan ”Dünya Diabet Günü” dolayısıyla, Siirt’te de çeşitli etkinlikler düzenlenerek, Diabet’te dikkat çekildi.

Siirt Devlet Hastanesi çok amaçlı salonda düzenlenen etkinliklerde, “Dabet Farkındalık” konulu Liseler arası bilgi yarışması, Skeçler, Müzik dinletisi ve Diabet hastalığı ile ilgili Uzman Doktorlar tarafından çeşitli bilgiler verildi.

Açılış Konuşmasını yapan Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Arslan, diyabetin ülke ekonomisi üzerinde ciddi tahribat yaptığını, Türkiye'de yüzde 14 ve Siirt’te yaklaşık 20 bin diyabet hastası olduğunu ifade etti.

Aslan, hastalar için Siirt Devlet Hastanesinde diyabet okulu açtıklarını sözlerine ekledi.

İç hastalıklar Uzmanı Uz.Dr. Seçil Özışık ise, Daibet hastalığı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Siirt Devlet Hastanesi personelleri tarafından yazılan diyabet şarkısı, hastane çalışanları tarafından seslendirildikten sonra hastane tiyatro grubunun Diabet’e dikkati çekmek amacıyla yazıp oynadığı skeç, büyük alkış aldı. Skecin ardından bilgi yarışmasına geçildi.

Diabet’e dikkati çekmek amacıyla düzenlenen bilgi yarışmasında, 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi 1'inci, Özel Hedef Sağlık Koleji 2'nci, Özel Hatem Sağlık Koleji ise 3'üncü oldu.

Birinci olan okulu Bisikletle ödüllendiren Vali Mustafa Tutulmaz, düzenlenen yarışmaya uygun bir ödül olduğunu belirterek, tüm vatandaşları spora ve hareketli bir yaşama davet etti.

Etkinlik sonunda Siirt Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Muzaffer Arslan’ı ziyaret eden Vali Tutulmaz, Hastanede yürütülen çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tan Sağoğlu, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Erol Ömür Emre ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Fikret Can, Sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim