• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 27 °C

Siirt'te Duvarlar Renkli Motiflerle Süsleniyor

Siirt'te Duvarlar Renkli Motiflerle Süsleniyor
Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında bulunan ve şehrin estetiğini bozan güvenlik duvarlarını renklendirme çalışmalarına başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Siirt'te görev yapan resim öğretmenlerinin çalışmalarıyla Siirt’in tarihi ve doğal güzelliklerini kentin birçok noktasında bulunan güvenlik duvarlarını işliyor.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla başlatılan çalışmalar ile Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından olası saldırılara karşı tedbir amaçlı kurulan beton bariyerlere kentin doğa güzelliklerini anlatan resimler, Türk Polis Teşkilatı arması ve ay yıldızlı bayrak motifleri işleniyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna yaptığı açıklamada, "Şehrimizi daha güzel, daha estetik gösterecek çalışmalarımız devam ediyor" Bu kapsamda, güvenlik amacıyla kurulan beton bariyerleri Siirt'in tarihi ve turistik yerlerini tanıtma aracı olarak da kullanmak istediklerini söyledi.

Botan Vadisi, Delikli Taş, Kaletül Üstad Tepesi ve Işık Hadisesi'ni anlatan resimleri kentteki bütün güvenlik duvarlarına resmettiklerini belirten Durna, şöyle konuştu:

"Duvarların bir kısmını dikey bahçe dediğimiz şekilde duvara bitki dikeceğiz. İnşallah ışıklar, dekoratif aydınlatmalarla şehrimizi daha güzel, daha estetik, daha göze hitap edecek şekilde dizayn edeceğiz. Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın bu noktada çok hassas ve bu işleri bir an önce bitirme noktasında talimat verdi. İnşallah bahara kadar şehir daha da güzelleşecek. Kent estetiği açısından göze hoş görünmeyen kısımları ortadan kaldıracağız."

Durna, güvenlik duvarlarıyla başladıklarını, iklim ve hava müsait olduğu sürece çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim