• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 12 °C

Siirt’te Eğitim Ve Öğretim Yılı, Düzenlenen Törenle Başladı

Siirt’te Eğitim Ve Öğretim Yılı, Düzenlenen Törenle Başladı
Siirt’te 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleşti Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, burada yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının, ülkemize, öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi

Vali Yardımcısı Taşkın,’15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı milli iradeye sahip çıkan şuurlu nesillerin yetiştirilmesi, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynadığını’ belitti.

Milli değerlerimize bağlı, öğrencilerin yetiştirilmesinde öğretmenlerimize de önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Taşkın,‘Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmek, bu hedefleri yakalamak için hep birlikte daha çok çalışmak gerektiğini’ söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise yaptığı konuşmada; 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimizde 100 bin öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, 2015 yılında yaklaşık 28 bin öğrenciye çeşitli kurslar verildiğini belitti.

Siirt’te okullaşma oranının %98 olduğunu ifade eden Suay, Kız çocuklarının okullaştırılması projesi kapsamında hiçbir çocuğun eğitimsiz kalmaması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam etmektedir. Siirt ili olarak bu noktada önemli bir başarı elde edildiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, ‘15 Temmuz Şehitleri’ anısına öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteri büyük bir beğeni topladı.

Okulda eğitim gören 8 sınıf öğrencileri, bu yıl yeni okula başlayan öğrencilere çiçek vermesinin ardından, Vali yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersini başlattı.

Törene, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Okul Müdürleri, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim