• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 28 °C

Siirt'te Evde Bakım Hizmetleri Başladı

Siirt'te Evde Bakım Hizmetleri Başladı
Siirt Belediyesi, “Evde Bakım Hizmeti Ekibi” ildeki yüzlerce yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşa yardım eli uzatıyor.

Siirt Belediyesi, vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarında yanlarında olarak daha huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor. Yaşlı, kimsesiz ve kronik hastalığa bağlı sıkıntıları olan vatandaşlara yönelik Evde Bakım Hizmetleri Birimi kuran Siirt Belediyesi'nden, uzman bir kadro ile vatandaşların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor.

Siirt Belediyesi bünyesinde bulunan 1 Doktor, 1 hemşire ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Siirt’te yaşayan ve uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, gelir seviyesi düşük veya herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahipleri, kimsesiz, yardıma muhtaç ve kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyan ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.

Siirt Belediyesi, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, çeşitli hastalıklara bağlı olarak, evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlara, aile ortamında ve doktor gözetiminde; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve takip gibi hizmetleri sunmaya başladı. Ayrıca kuaförlük hizmetlerinin yanı sıra pek çok kolaylıkla vatandaşlara ulaşıyor.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Sağlık kurumlarından taburcu olduktan sonra evdeki bakımların nasıl olacağı konusunda ve herhangi bir hastalığı olmasa dahi özel ihtiyaçlarını karşılayamamalarından kaynaklı sıkıntılar yaşayan yaşlı ve kimsesizlere hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla evdeki bakımlarının güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılmasını sağlamak üzere uzman bir kadroyla Evde Bakım Hizmetleri Birimi kurduk. “Doğumdan Ölüme Kadar Hizmetinizdeyiz” sloganıyla yola çıktığımız bu hizmet, vatandaşımızın her an yanında olduğumuzun, ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sınırsız hizmet anlayışına sahip belediyecilik bilinciyle hareket ettiğimizin en önemli göstergesidir. Sosyal Belediyecilik bilinciyle çalışmalarını yürüten Siirt Belediyesinin Siirtlilere sunacağı Evde Bakım Hizmet Biriminin tüm halkımız için hayırlı olması temenni ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim