• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Siirt 16 °C

Siirt’te Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Siirt’te Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı
Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Sakarya Meydan Muharebesinden sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan “Gaziler Günü”, İlimizde de törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle Siirt Valiliğince hazırlanan anma programı çerçevesinde; ilk tören Cumhuriyet meydanında yer alan Atatürk Anıtında yapıldı.

Ulu Önder ATATÜRK ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’ndan sonra, Öğrenciler tarafından Şiirler okunarak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonu Başkanlığı adına konuşan Abdurrahman Çukurli yaptığı konuşmada; ‘Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduklarını’ söyledi.

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Hayrettin Amcalar ise günün önem ve anlamını belirten konuşmasında; “19 Eylül Gaziler günü, ebedi Başkomutanımız Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesi verildiği gündür. Gaziler, gerçekleştirdikleri ideallerle, yaşamışlardır. Vatanımızın gerçek sahibi onlardır. Gazilerimiz bizlerin gözbebeğidir, sorunlarına çözümü hep birlikte aramalıyız. İnsanı yaşatan vatan, bayrak, memleket sevgisi, inanç değerleri ve hürriyet duygusudur. Bizleri be değerlerden yoksun bırakacaklara karşı gözümüzü kırpmadan şahadet şerbetini içeriz. Çünkü inancımızın gereği biliriz ki Şehitlere ölü denmez. “Bayrakları bayrak tapan üstündeki kandır, Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.” Şehitlerimiz; çöllerde gönül yaramız, Sarıkamış buzlarında kardelenimiz, Çanakkale’de Goncagülümüzdür.”diyerek sözlerini tamamladı.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır,  Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, Askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Siyasi parti ve STK il temsilcileri, Şehit ve Gazi ailelerinin yakınları, Gaziler ve Vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ FEDERASYONU ZİYARET EDİLDİ.


Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet, ‘Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Şehit yakınları ve Gazilerle bir araya geldi.

Vali Tutulmaz, Şehit yakınları ve Gazilerle bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Şehit çocukları ile yakından ilgilendi.

Vali Tutulmaz, ‘Devlet olarak daima Şehit ve Gazi ailelerimizin, kahraman köy korucularımızın yanlarındayız. Bir ve beraberiz, her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.’ dedi.
 
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ


19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Siirt 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, şehit aileleri, yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.


Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin, "Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir." dedi.

Bölücü, terör örgütü PKK ile mücadelenin güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüğünü belirten Vali Tutulmaz, ‘Mücadelenin sadece teröristlerle değil, onların uzantısı konumundaki legal görünümlü illegal yapılarla da devam ettiğini’ söyledi.


Vali Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği bazı belediyelere görevlendirmeler yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Kayyum ataması kendiliğinden oluşmuş bir şey değildir. Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir. Milletin yetki verdiği kaymakamlar tarafından belediyeler yönetilmektedir. Çünkü demokrasinin gereği olan seçimle iş başına gelen belediye, demokrasinin gereğini yeterince yerine getirmemiştir."


Vali Tutulmaz, Siirt'te de Eruh ilçesinde belediyeye görevlendirme yapıldığını ifade ederek,Eruh'ta halkın bundan sonra iyi bir hizmet alacağını herkesin göreceğini söyledi.

Vali Tutulmaz, "Önceliğiniz belediye hizmetiyse biz kaymakamlık olarak en iyi şekilde bunu yerine getireceğiz. Ancak gaye burada belediyeyi kullanarak terör örgütlerine imkân sağlamak ise kusura bakmasınlar, o devir geçti. Diğer belediyelere de uyarıda bulunmak istiyorum, öncelikleri her zaman halka hizmet olsun. Eğer onlar da benzer şekilde terör örgütleri ile bağlantılarını devam ettirmeye çabalarlarsa bilsinler ki onların da sonu aynı olacaktır."


Vali Tutulmaz, ‘Devletin ideolojisiyle, değer yargılarıyla bağdaşmayan bir kişinin devlet memuru adı altında faaliyet göstermesine müsaade edilmeyeceğine dikkati çekerek, sivil toplum kuruluşlarında da ayrımcılık, bölücülük, terörü övücü faaliyetlerde bulunmak isteyenlere izin verilmeyeceğini’ vurguladı.
Belediyelerde de aynı durumun söz konusu olduğunu belirten Vali Tutulmaz, "Bunları özellikle sizlerin huzurunda söyledim çünkü bunların bedelini en iyi şekilde ödeyen sizlersiniz. Gazilerimiz bunun sıkıntısını en iyi şekilde bilir." ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, şehit yakını, gaziler ve gazi yakınları ile sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.


Aziz şehitler ve gaziler için okunan duanın ardından, program, ailelerin uğurlanması ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim