• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • Siirt 27 °C

Siirt’te ‘Gaziler Günü’ Törenlerle Kutlandı

Siirt’te ‘Gaziler Günü’ Törenlerle Kutlandı
19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan ‘Gaziler Günü’ Siirt'te törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle Siirt Valiliğince hazırlanan anma programı çerçevesinde; ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı.

Ulu Önder ATATÜRK ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’ndan sonra, Öğrencilerin şiir okumasının ardından, Sosyal Bilimler Lisesi edebiyat öğretmeni Haşmet Varna’nın günün önem ve anlamını belirten konuşmasıyla, buradaki tören sona erdi.

Gaziler Günü anma programı, Siirt Valisi Ali Fuat ATİK ve protokol üyelerinin Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret ederek günlerini kutlamaları ile devam etti.

Ziyaret sırasında; şehit yakınları ve gazilerin talep ve sorunlarını dinleyen Vali Atik, şehit ve gazi çocukları yakından ilgilenerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.

Gaziler günü programına; Vali Ali Fuat Atik, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,  Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, Askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Siyasi parti ve STK il temsilcileri, Şehit ve Gazi ailelerinin yakınları, Gaziler ve Vatandaşlar katıldı.

Gaziler günü programı, Vali Ali Fuat Atik tarafından, şehit ve gazi aileleri onuruna, bu akşam saat:19:00 da Polis evinde vereceği yemek ile sona erecek.

 

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim