• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 27 °C

Siirt’te İlk Defa “Etik Haftası” Kutlandı

Siirt’te İlk Defa “Etik Haftası” Kutlandı
Siirt Valiliğince Etik Haftası kapsamında “Kamu’da Ahlak Adalet ve Etik Değerler” konulu konferans verildi.

Siirt Valiliği tarafından “Kamu’da ahlak, adalet ve etik değerler” konulu konferansta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetçisi ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal, konferans verdi.

Siirt Üniversitesi, Merkez Kampusu Salonunda düzenlenen konferansa; Vali Mustafa Tutulmaz, Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları, Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kurum müdürleri ile kamu çalışanları katıldı.

Vali Tutulmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Etik değerleri ve etik ilkelerinin önemine vurgu yaparak, kamu görevlilerinin empati kurmak suretiyle, dürüstlük ve tarafsızlık, hesapverebilirlik, hoşgörü ve saygı ile kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetçisi ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal sunu şeklinde verdiği konferansta, Etik gününde farkındalık oluşturulması amacıyla Siirt’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belitti.

Etik kavramının tarihsel geçmişini özetleyen Sandal, etik, ahlak ve hukuk arasındaki farklar ile ilgili örneklemeler yaparak sunduğu konferansta; Etik kavramının; tarihsel-güncel, küresel-yerel, kamu-özel sektörü kapsadığını, aile, okul ve toplum eğitimi ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Etik eğiticisi Sandal, etik değerlerin kamu görevlilerinin için hem özel hayatlarında, hem de kamu görevi sırasında büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Soru ve cevap şeklinde devam eden Konferansta, Şeyh Edebali’nin Osmanbey’e nasihati, bir kamu görevlisi tarafından gür sesle okundu. Bu nasihatin tüm kamu görevlilerine bir öğüt olduğu ve ahlak ilkelerini içerdiği belirtildi.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim