• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Siirt 20 °C

Siirt'te ‘Kadınlar Bir Arada Daha Güçlü’ projesi

Siirt'te ‘Kadınlar Bir Arada Daha Güçlü’ projesi
Siirt Valiliği Koordinasyonunda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca finanse edilen ‘Kadınlar Bir Arada Daha Güçlü ’ projesinin açılışı yapıldı. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından da desteklenen ‘Bilgisayarlı Nakış Tasarımı Eğitimi’ni

ÇATOM hizmet binasında düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz Gap Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil,  Vali yardımcısı Yunus Koç, bayan kursiyerler ve davetliler katıldı.

Vali Tutulmaz, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayan kursiyerlerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ tebrik eden Vali Tutulmaz, ‘ÇATOM bünyesinde yürütülen kursları gezerek, bayan kursiyerlere karanfil dağıttı. El emeği göz nuru dikiş ve nakış işlemeciliği yapan bayan kursiyerlerin ürünlerini inceledi.

Vali Tutulmaz, Çok Amaçlı Toplum Merkezinde hizmet veren Okul öncesi sınıfı da gezerek, minik öğrencilerle sohbet etti. Çeşitli hediyeler verdi.

Vali Tutulmaz, yaptığı açıklamada; Kadınlarımızın, sosyal hayatta daha çok yer almaları için bu tür sosyal içerikli projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Proje kapsamında Çok amaçlı toplum merkezine; bir Spor Salonu, bir Müzik Odası, donanımlı bir Bailgisayar odası kazandırıldığını kaydeden Vali Tutulmaz, merkezde; aile içi şiddetle mücadeleye yönelik eğitimler, Kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme çalışmaları, seminerler, el sanatları, okuma yazma kursları gibi birçok sosyal içerikli faaliyetlere yer verildiğini kaydetti.

Tören, ‘Bilgisayarlı Nakış Tasarımı Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan bayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim