• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 13 °C

Siirt'te Kobani Kutlaması Yapıldı-Siirt Haberleri

Siirt'te Kobani Kutlaması Yapıldı-Siirt Haberleri
Siirt’te, Kobani’nin YPG’nin kontrolüne geçtiği yönünde gelen haberlerin ardından akşam saatlerinde toplanan halk, belediye binası önünde havai fişek patlatıp, rap müzik eşliğinde kutlama yaptı.

HDP öncülüğünde toplanan kalabalık akşam saat 19.00 sularında Şehrin en işlek caddesi Atatürk bulvarında bulunan Belediye binası önünde toplandı. Kalabalık grup, Kobani ve Öcalan lehine slogan atarak, havai fişekle kutlama yaptı. Kalabalık, Kobani üzerine beste yapan yerel Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği rap müzik eşliğinde halay çekti. İlerleyen saatlerde bir konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakrınhan, Kabani’nin ezilen yoksul Kürt halkının direnişinin simgesi olduğunu ve tüm emperyalist güçlere rağmen Kobani’de Kürt gençlerinin direndiğini söyledi
Yunanistan’daki seçimlere de değinen Bakırahan, Yunanistan’da yapılan seçimlerde emekten, barış ve özgürlükten yana olan güçlerini paylayan Syriza partisini kutladı. Bakırahan, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de yapılacak seçimlerde Arapların Kürtlerin, Türklerin, ezilenlerin, kadınların benzer onurlu bir zaferin kazanacağını sizlere müjdelemek istiyorum” şeklinde ifade etti.

Kalabalık, güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk bulvarında Aydınlar Caddesine slogan atarak yürüdü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim