• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 27 °C

Siirt’te Muhtarlar Günü Kutlandı

Siirt’te Muhtarlar Günü Kutlandı
Siirt’te ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’, düzenlenen törenle kutlandı. İlk kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Gününde, Muhtarlar, Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende; ATATÜRK anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Erdoğan Danış tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Danış, ‘19 Ekim Muhtarlar gününün, biz muhtarların ve vatandaşlarımızın var olan sorunlarının çözümünde önemli bir gün olarak tarihe geçtiğini’ söyledi.

Buradaki kutlama programına; Siirt Mahalle ve Köy Muhtarları, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, bazı STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Çelenk töreninin ardından muhtarlar, Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Tutulmaz, ‘Muhtarlık, demokrasimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapıtaşlarıdır. Devlet ve vatandaş arasında en önemli köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum.’ dedi.

Vali Tutulmaz, ‘Mahalle ve Köy Muhtarlarının güç birliği yaparak, Siirt Merkez ve ilçelerde dernek kurmak suretiyle, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerin giderilmesi ve sorunların iş birliği içinde çözüme kavuşturulmasında çok önemli bir rol sağlayacaktır.’dedi.

Muhtarların Dernek kurmasında, Valilik olarak her türlü desteğin sağlanacağını kaydeden Vali Tutulmaz, çeşitli nedenlerle eğitime ara veren kız ve erkek çocukların yeniden eğitimle buluşmaları için muhtarların ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde olmalarını ve bu çocukların mutlaka eğitime kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhtarlar günü, Vali Tutulmaz’ ın tüm mahalle ve köy muhtarlar onuruna Polis evinde verdiği yemekle devam etti.

Muhtarlara hitap eden Vali Tutulmaz, “Valilik ve tüm kuruluşlarımızın kapısı her zaman tüm muhtarlarımıza sonuna kadar açıktır. Bizler, sizlerin hizmeti için buradayız. Hizmeti en iyi nasıl yapabileceksek el ele vererek, bunu hep birlikte yapacağız. Yeter ki yaşadığımız yerleri, daha yaşanılabilir hale getirmek için emek harcayalım.” dedi.

Terörle mücadeleye her alanda azim ve kararlılıkla devam edildiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz “Terör örgütü ile bağı olan muhtarlarımız, bu bağını kesinlikle koparsın. Örgüte yardım yataklık ve propaganda yapmalarının tespiti halinde, muhtarlık görevleri sona erecek, gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır. Açık ve net söylüyorum, Bir tek Kırmızı çizgimiz var. Terör örgütüyle bağı kesinlikle kaldırın.  Artık bu ülkenin, bu bölgenin huzura ihtiyacı var, terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla her alanda devam ediyor, huzurumuzu bozan kim olursa olsun, yanı başımızdaki en yakın çalışma arkadaşımız dâhil hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz, bunu bilin. Muhtarlar günü vesilesi ile tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhtarların, soru ve önerileri ile devam eden program, İl Müftüsü Faruk Arvas’ın tarafından okunan yemek duası ile sona erdi.

Siirt Polis evinde düzenlenen programa; Baro Başkanı Nizam Dilek, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, İl Mahalli İdareler Müdürü Feridun Ertaş,  bazı kurum müdürleri ile Mahalle ve Köy muhtarları katıldı.

 

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim