• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt’te öğrenci taşıma güvenliği toplantısı yapıldı

Siirt’te öğrenci taşıma güvenliği toplantısı yapıldı
Siirt’te öğrenci taşıması yapan servis şoförlerine yönelik "Öğrenci taşıma güvenliği" koordinasyon toplantısı, Vali yardımcısı Yunus Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Yunus Koç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan, Şöförler Odası Başkanlığı, Okul Müdürleri, servis taşımacılık hizmeti veren işletme sahipleri ve çok sayıda okul servis şoförü katıldı.

Açılış konuşması yapan Vali yardımcısı Yunus Koç, okul servis şoförlerimizin trafik kurallarına mutlak suretle riayet etmeleri, kapasiteleri dışında öğrenci taşımamaları gerektiğine dikkat çekti.

Gerek Jandarma, gerekse emniyet sorumluluk alanında kurallara uymayan okul servis sürücülerine gerekli kanuni işlemin uygulanacağını ifade eden Koç, “geleceğimizin teminatı ve bizlerin emanetinde olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda taşımalı eğitimin yapılması hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur.” dedi.

Sorunlar ve çözüm önerilerine değinen Vali Yardımcısı Koç, “Okul servisleri ve şoförleri ile ilgili denetimler, Jandarma ve trafik birimleri tarafından hassasiyetle devam edeceğini, sözlerine ekledi.

Toplantıda, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan, okul servis taşımacılığı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, servis şoförlerinin uyması gereken kurallar ve yapılan hatalar görüşüldü.

Toplantı, katılımcıların tarafından karşılıklı görüş ve öneriler sunması ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim