• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 25 °C

Siirt’te öğrencilerden temizlik kampanyası

Siirt’te öğrencilerden temizlik kampanyası
Siirt'te çocuklar, belediyemizin temizlik hizmetine destek olmak için hazırladıkları afişlerle kentte yürüyüş yapıp çöp topladı.

Siirt Belediyesi kentteki vatandaşlara hak ettikleri belediye hizmetlerinin sunulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda kentin temizliği ile çalışmalara başlanırken, belediyemiz ekiplerince mahallelerdeki ve okullardaki çöp konteynerleri yenilendi, okullara çöp poşetleri dağıtıldı.

Bu hizmete destek sunmak isteyen TOKİ Konutları Osman Gazi İlköğretim Okulundaki 40 öğrenci, temizlik konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak için kampanya başlattı. “Çöpünü yere atma, yeşili koru” ve “Temiz Siirt için el ele” gibi afişler hazırlayan öğrenciler, yürüyüş yapıp şehrin bazı caddelerinde temizlik yaptılar.

Siirt Belediyesi önünde toplanan öğrenciler Aydınlar Caddesi, Kurtalan Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Güres Caddesinde kendi imkânlarıyla çöp topladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, Belediyemizin başlattığı temizlik kampanyasıyla bütün okulların ve mahallelerin çöp konteynerlerini yenilediklerini söyledi.Kentte temizliğin daha iyi olabilmesi adına okullara çöp poşetleri dağıttıklarını ifade eden Tanık, bazı öğrencilerin bu hizmete katkı sunmak üzere temiz bir çevre için toplumsal duyarlılığı artırmak adına kentte yürüyüş yaptığını aktardı.

Tanık, "Belediye olarak böyle duyarlı evlat yetiştiren anne, baba ve öğretmenleri kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Fiziksel engelli okul öğrencisi Şahan Ertan ise yaptığı konuşmada, “Siirt Belediyemizin okulumuza verdiği çöp konteynerlerinden dolayı memnun olduk. Biz de “Çöpünü yere atma, yeşili koru” sloganıyla belediyeye teşekkür etmek istedik. Arkadaşlarla bir araya gelip sokaklarda çöp temizleme görevlerinde onlara yardım etme kararını aldık. Güres Caddesinden başlayarak Aydınlar Caddesi, Kurtalan Caddesi ve Atatürk Bulvarı temizlik yapmak istiyoruz bu sayede Siirt’te duyarlılığı artırmak ve diğer okullarında bizim gibi belediyeye yardımcı olmalarını diliyoruz.

Siirt Belediyesi, temizlik çalışmasına katılan Osman Gazi İlköğretim Okulundaki 40 öğrenciye ayakkabı hediye etti.

 

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim