• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Siirt 12 °C

Siirt'te önemli uyuşturucu operasyonu Okul öncesi...

Siirt'te önemli uyuşturucu operasyonu Okul öncesi...
Siirt'in Kurtalan ilçesinde okulların açılması öncesi okul önlerinde satılacağı tespit edilen uyuşturucu tacirlerine operasyon yapıldı.

Jandarmadan yapılan açıklama şöyle;

 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, yeni başlayacak olan 2019-2020 yılı Eğitim-Öğretim Döneminde Okul Önlerinde Uyuşturucu Madde Satışının Önlenmesi ve Uyuşturucu Madde Ticareti ile Kullanımının Önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Siirt ili Kurtalan ilçesi merkezinde ikamet eden (A.S.) ve (U.Ş) isimli şahısların 08.09.2019 tarihinde Batman iline Uyuşturucu Madde Ticareti temin etmek maksadıyla gittikleri, şüphelilerin Batman ilinden temin edecekleri uyuşturucu maddeyi haksız kazanç elde etmek maksadıyla Kurtalan ilçesine getirip, piyasaya sürecekleri bilgisi alınmıştır.

 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Batman-Kurtalan karayolu üzerinde yapılan fiziki takip faaliyetleri sonucu, ihbara konu araç Batman ili istikametinden Kurtalan İlçesi istikametine seyir halinde iken saat 22:15 sıralarında Batman-Kurtalan Karayolu üzeri Yunuslar Köyü girişinde durdurularak, şüpheliler (A.S.) ve (U.Ş.) yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli araçta ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada; araç içerisinde yaklaşık toplam (1,5) Kg Kubar Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.

 

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konulmuş, şüpheli (2)  şahıs hakkında Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

 

Bu haber toplam 64676 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim