• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • Siirt 11 °C

Siirt’te Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü düzenlendi

Siirt’te Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü düzenlendi
Anadolu’da yaşayan bütün halkların birlikte oluşturduğu Sarıkamış Destanının 102. yılı münasebeti ile ilimizde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Sarıkamış Harekâtı’nın 102. yılı nedeniyle Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ Siirt Valiliği himayelerinde binlerce kişinin aktılımı ile gerçekleştirildi.


15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda start verilen yürüyüş, ATATÜRK Anıtı ve Güres Caddesi güzergahından devam ederek, Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde sona erdi.


Türk bayrakları ve Sarıkamış destanını anlatan pankartların taşındığı yürüyüşe; Vali Vekili Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı ve Tillo Kaymakamı Yunus Koç,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Ak Parti İl başkanı Özgür çalapkulu, kurum müdürleri,  siyasi parti, dernekler ve STK temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve binlerce Siirt’li katıldı.


Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, “Kahrolsun PKK”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Polise, Askere Uzanan Eller Kırılsın.” şeklinde slogan atarak yürüyüş tamamlandı.


Anma programının ikinci bölümüne ise Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünün konferans salonunda devam edildi.


Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.
Sarıkamış Destanının 102. yılı dolayısıyla İl Müftülüğünce, Kuran Kurslarında ve Camilerde okunan 102. hatmin duası, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okundu.


Törende daha sonra Sarıkamış destanı ile ilgili belgesel film izlettirildi.


Siirt Valiliğince hazırlanan Hoşaf ve buğday ekmek, katılımcılara dağıtıldı.


Ayrıca yürüyüşe katılanlara, Yazar Mustafa Armağan tarafından yazılan “Çanakkale’de Doğan Ümit Asım’ın Nesli” adlı kitabın vatandaşlara dağıtılması ile tören sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim