• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Siirt 8 °C

Siirt'te Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Yürüyüşü yapıldı

Siirt'te Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Yürüyüşü yapıldı
Anadolu’da yaşayan bütün halkların birlikte oluşturduğu Sarıkamış Destanının 104. yılı münasebeti ile ilimizde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi.
Siirt Valiliği himayelerinde düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda start verilen yürüyüş, ATATÜRK Anıtı ve Güres Caddesi güzergâhından devam ederek, Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde sona erdi.
 
Türk bayrakları ve Sarıkamış destanını anlatan pankartların taşındığı yürüyüşe; Vali Vekili Erkan Savar, Siirt 3.Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç,  Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri,  siyasi parti, dernekler ve STK temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve binlerce Siirtli katıldı.
y2-006.jpg
Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, “Vatan Sana Canım Feda”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, şeklinde slogan atarak yürüyüş tamamlandı.
 
Anma programının ikinci bölümüne ise Siirt Üniversitesi konferans salonunda devam edildi.
 
Sarıkamış destanı ile ilgili belgesel film izlenmesinin ardından, aziz şehitlerimiz için Kuran-ı kerim okundu.
y1-006.jpg
 
Daha sonra İl Müftülüğüne bağlı kuran kurslarında aziz şehitlerimizin ruhu için okunan 600 hatmin duası İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından yapıldı.
 
Tören, vatandaşlara yapılan Hoşaf ve ekmek ikramıyla son buldu
Bu haber toplam 22018 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim