• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 15 °C

Siirt'te Sivil Savunma Günü Kutlandı

Siirt'te Sivil Savunma Günü Kutlandı
Ülke genelinde her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan "Sivil Savunma Günü" Siirt'te de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, kurum çalışanları ve öğrenciler, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek, kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, Kurumun yaptığı çalışmalar ile 1-7 Mart tarihleri arasında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Sivil Savunma Gününü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün çalışmalarının hayati önem taşıdığını belirterek, Doğal afetlerin olumsuz etkilerinin afetlere dönüşmesini önlemek için vatandaşların bilinçlendirilmesi ve hazırlanan eylem planlarının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Sivil Savunma günü nedeniyle ilk ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Tutulmaz tarafından verildi.

Kabulde, Acil Afet Müdürü Ahmet Yıldız, Vali Tutulmaz’a kuruma sağladığı desteklerden ve gün anısına, çiçek takdim etti.

Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri; Sergi açılışı, Konferans, Tatbikat, Kızılay’a kan bağışı ve 3 Mart’ta aziz şehitlerimiz için okunacak Mevlid-i Şerif ile son bulacak.

 

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim