• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 10 °C

Siirt'te taksi durakların yeni düzenleme geliyor

Siirt'te taksi durakların yeni düzenleme geliyor
Siirt’te Taksiler ve Taksi durakları ile ilgili yeni düzenlemeler masaya yatırıldı.

 

Siirt il genelinde şehir içi trafik güvenliğinin ve bütünlüğünün sağlanması için Taksiciler ve Taksi duraklarının yeniden düzenlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda; Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Deftardar Maral Sönmez, Şoförler Odası temsilcileri ile Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Siirt Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunuda; İl Merkezinde 15 taksi durağının tespit edildiği, birçoğunun çalışma ruhsatları, vergi levhaları ve benzeri belgelerin bulunmadığı, Taksi duraklarının da yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı belirtildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Şehir kültürü ile bağdaşmayan bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, Taksiciler ve Taksi durakları ile yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Toplantıda; Siirt Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Defterdarlık ve Şoförler Odasından oluşturulacak bir alt komisyonun kurulması,  Mücavir alanda çalışacak olan (T) serisinden taksilerin çalışma koşuları yetki ve sorumluluk alanlarının belirlenmesi ve yeni tek tip Taksi Duraklarının şehrin tarihi dokusu da göz önünde tutularak, yapılması için alanda gerekli çalışmaların, görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı.

 

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim