• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • Siirt 18 °C

Siirt'te tarım filosuna, 3 yeni araç daha eklendi

Siirt'te tarım filosuna, 3 yeni araç daha eklendi
İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne alınan araçlar tanıtıldı.

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü araç filosuna, üç araç daha ekledi. Siirt Valiliği Kaynakları ile 130 bin Tl’lik bedelle, Devlet Malzeme Ofisinden alımı yapılan üç adet araç, basına tanıtıldı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Valiliğimiz kaynakları ile alınan araçlar ile çiftçilerimize daha iyi, hızlı ve etkin hizmet verileceğini belirtti.
 
Siirt Valiliği, İl Özel İdaresi kaynakları ile geçen yıl da Müdürlüğümüze iki adet araç daha alındığını hatırlatan Murat, hedefimiz, güçlü bir araç filosu ile daha çok çiftçiye ulaşmak olduğunu söyledi.
 
Araç tanıtım programına katılan Vali Mustafa Tutulmaz ise, Siirt’in tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirterek, “İlimizin sosyo-ekonomik kalkınmasında, tarımsal yatırımların ön plana çıktığını görüyoruz. Bu bakımdan Tarım ve hayvancılık alanında yapılan projelere ağırlık veriyoruz. “Alet konuşur, El Övünür” diye bir atasözümüz vardır. Aletler verimli bir şekilde kullanıldığında, tarımsal ve hayvansal ürünlerde büyük bir verim elde edilecektir. Valilik olarak biz bütün kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Bu ihtiyaçları da bütçe imkânlarımız dâhilinde karşılamaya çalışıyoruz. Tarım müdürlüğümüzün de araç ihtiyacının olduğunu tespit ettik, bunun üzerine de bu yıl 3 tane, geçen yılda İl Özel İdaresi kaynaklarımız ile 2 tane araç aldık. Bu araçların tarımın veriminin artırılmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Vali Mustafa Tutulmaz, yeni alınan araçların anahtarlarını Şoförlere teslim ederek, araçları inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.
 
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlen törene; Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Şındak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Kurum çalışanları, davetliler ve basın mensupları katıldı.
 
Program, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.
 
Vali Tutulmaz daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim