• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Siirt 13 °C

Siirt'te tarım sularının analizi yapılıyor

Siirt'te tarım sularının analizi yapılıyor
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Sulama Amaçlı Kullanılan Suların Analizleri Yapılıyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği” kapsamında sulama amaçlı kullanılan suların analizleri yapılmaktadır.

 

Sulama Amaçlı Kullanılan Suların analizi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğüne 150 bin tl tutarında alet-ekipman gönderdi.  Gönderilen cihazlar arasında Multimetre cihazı, spektrofometre, termo-reaktör cihazları ve sarf malzemeleri bulunmaktadır.

 

Siirt İl sınırları içerisinde önceden belirlenen 16 yerüstü su kaynağından her ay, 1 tane de yeraltı su kaynağından 3 ayda bir olmak üzere düzenli olarak su numunesi alınarak analiz yapılmaktadır. Belirlenen noktalardaki suyun; sıcaklık, pH, suda çözünmüş oksijen (ORP), elektrik iletkenliği ve klorofil-a parametreleri Multimetre cihazı ile; nitrat, orta fosfat, toplam fosfor ve toplam azot parametreleri de spektrofometre ve termo-reaktör cihazları ile ölçülmektedir.

 

Yapılan analizler neticesinde Siirt genelinde suların tarımsal kirliliğe karşı temiz olduğu görülmektedir. Analiz çalışmaları aylık periyotlar halinde yapılmaya devam edilecektir.

Bu haber toplam 27079 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim