• BIST 9545.83
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • Siirt 22 °C

Siirt'te Turizm Haftası Kutlandı

Siirt'te Turizm Haftası Kutlandı
Siirt'te Turizm Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, kültür ve turizm çalışmaları ve Siirt’in Turizm potansiyeli hakkında bilgiler verildi.

Törende bir açıklama yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt ilimizin turizm sektöründe kalkınması, hak ettiği yere ulaşması için birçok proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Vali Tutulmaz, huzur ve hizmet sektöründe eksikliklerin olduğunu belirterek, ‘huzurun egemen kılınması için terörün mutlaka bertaraf edilmesi gerekir. Sahip olduğumuz tüm kültürel ve tarihsel değerler o zaman bir anlam ifade eder. Terör her türlü gelişim ve kalkınmanın önünde en büyük engeldir.’ dedi.

İlimizde huzur ve güven ile birlikte turizm sektöründe önemli gelişmelerin yaşanacağını ümit ettiğini belirten Vali Tutulmaz, ‘hizmet sektöründe kalitenin mutlaka yükseltilmesi gerektiğini, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerine bu konuda büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü’ ifade etti.

Hafta dolayısıyla düzenlenen Şiir, Komposizyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verilmesinin ardından, Siirt Üniversitesinde öğretim görevlisi M. Nurettin Sevgin tarafından, Siirt’in Turizm Potansiyeli ve Türkiye’nin 2023 Turizm stratejisi hakkında slayt sunum eşliğinde önemli bilgiler aktardı.

Siirt Tanıtım Film gösterisinin yapıldığı törene, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan,  Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Siirt Ticaret Meslek Lisesi Turizm ve Otelcilik bölümü tarafından hazırlanan yerel yemeklerin ikramıyla program sona erdi.

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim