• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Siirt 26 °C

Siirt'te vergi rekortmenlerine plaket verildi - Siirt Haber Ajansı

Siirt'te vergi rekortmenlerine plaket verildi - Siirt Haber Ajansı
Siirt’te Vergi haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, düzenlenen törenle, Plaketlerini aldı.

Tören, İstiklal Marşının okunmasının ardından, aziz şehitlerimiz için saygı duruşuna müteakiben, Gelir İdaresi Başkanlığınca Vergi haftasına yönelik hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenlerini kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz burada yaptığı konuşmada; “Devlet olmanın en önemli şartlarından biri vergilerdir. Huzurlu, güvenli ve refah dolu bir yaşam için vergilerin zamanında ve verilmesi gerekir. Toplumun esenliği için her türlü yatırımların hizmete dönüştürmenin en önemli kaynağı vergilerdir. Ancak elde edilen kaynakların da etkin ve verimli kullanılması önemli bir maharettir. Gelişmiş batı toplumlarında, Vergi kaçırma ve vergilerin ödenmesinde çekingenlik yoktur. Bizlere düşen görev, vergi kaçırılmasıyla etkin bir mücadele ortaya koymaktır.” dedi.

 

İLKKEZ BİR KADIN MÜKELLEF İLK 5'E GİRDİ

Siirt’te vergi rekortmenleri arasında ilk 5’te ilk kez bir kadın mükellef olan Naz Yapı Denetim Şirket sahibi

 

Elif Tren Özer yer aldı.Siirt’te açıklanan gelir ve kurumlar vergi rekortmenleri arasında ilk 5’te ilk kez bir kadın mükellef yer aldı.

Vergilerin bir ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde çok önemli bir etken olduğunu belirten Vali Tutulmaz, Tüm vatandaşlarımızın “Vergi Haftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, Vergi Rekortmenlerimize bol ve helal kazanç diliyor, kendilerini tebrik ediyorum.“ şeklinde konuştu.

İl Defterdarı Meral Dönmez yaptığı konuşmada; Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, Bakanlık olarak, teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanılmaktadır.”dedi.

Toplumda vergi bilincinin oluşturulmasının önemine değinen Dönmez,“Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergi bilincinin oluşturulması için yapılan mücadelede bizlere her zaman destek olan başta  Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere, Kamu kurum ve kuruluşlarına, Sivil toplum örgütlerine, oda başkanlarımıza ve Mükelleflerimize teşekkür ederim.”dedi.

Törende daha sonra kurumlar ve gelir vergisinde, ilk on’a giren mükelleflere, Plaketleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi. 

27. Vergi Haftası münasebetiyle Siirt’ bir Otel’de düzenlenen Vergi Rekortmenleri ödül töreni programına; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Alican Elkiletlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt İdare Mahkemesi Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Alay komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Defterdar Meral Dönmez, Kurum Müdürleri, vergi mükellefleri, davetliler ve Defterdarlık personelleri katıldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim