• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Siirt 14 °C

Siirt’te Yeşillendirme Çalışmaları Sürüyor

Siirt’te Yeşillendirme Çalışmaları Sürüyor
Siirt Belediyesi, “Yemyeşil Siirt” hedefiyle sürdürdüğü çalışmaları kapsamında son bir ayda Kent genelindeki park ve bahçelerde farklı türden 500 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın yaptığı açıklamada, Siirt’in ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Yeşil Alan Çalışmaları Parklarda Devam Ediyor

Park Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Tüm parklarımızda, çocuklar için oyun grupları ve güvenli kauçukla kaplı zeminlerimiz mevcut bunun yanı sıra, çevre düzenlemesi kapsamında çimlendirme, fidan dikimi yapılıyor ve dekoratif peyzaj kullanılıyor. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, vatandaşlarımızın sağlık içinde yaşamalarına katkı sağlayacak, ağaçlandırma çalışmalarının park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan keyif alacakları bir il haline dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, cadde, sokak, park ve bahçelerde ağaç budama ve fidan dikimi çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Vekili Taşkın, Siirt’i daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını söyleyerek, “Belediyemiz Park Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, ilimizin farklı noktalarına ve özellikle mevcut parklara fidan dikimi yapıyor. Bunun yanı sıra ekiplerimiz park ve bahçelerde yoğun bir şekilde budama işlemi yapmaya devam ediyorlar. Yeşillendirme çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. İlkbahar ayı ile birlikte fidan dikimlerimiz devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim