• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • Siirt 23 °C

Siirt'teki arama kurtarma çalışmalarında son durum

Siirt'teki arama kurtarma çalışmalarında son durum
Siirt'in Şirvan ilçesinde toprak kayması sonucu açık madende çalışan işçiler iş makinalarıyla birlikte torak altında kalmıştı ve günlerdir onların bedenlerine ulaşılmaya çalışılıyor. İşte o madenden son durum..

SİİRT VALİLİĞİ YAYINLADIĞI BİR BASIN BÜLTENİYLE SİİRT'TEKİ ÇALIŞMALARI GENEL ANLAMDA DEĞERLENDİRDİ İŞTE SİİRT VALİLİĞİ'NİN O AÇIKLAMASI

 

ŞİRVAN MADEN OCAĞINDA, ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

İlimize bağlı Şirvan ilçesi Maden köyünde facianın yaşandığı özel bir Bakır maddeni sahasında toprak altında kalan işçilere ulaşmak için, devletin tüm imkânları seferber edilerek, arama-kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor.

 

Facianın yaşandığı özel bakır madeni sahasında incelemelerde bulunmak üzere dün sabah saatlerinde kente gelen Enerji Bakanı Berat Albayrak, ziyaretinin ikinci gününde de heyelan bölgesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, AB eski Bakanı Egemen Bağış ve diğer yetkililerle birlikte enkaz altında kalan işçilerin yakınları ile maden ocağında incelemelerde bulundu.


İlk olarak  AFAD Koordinasyon Merkezi'ne geçen Bakan Albayrak, burada yetkililerle toplantı yaptı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Toplantı sırasında heyelanın yaşandığı alanda bir işçinin daha cesedine ulaşıldığı bilgisinin gelmesi üzerine Bakan Albayrak, göçük altında kalan işçilerin aileleriyle alana gitti.

Alanda arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Bakan Albayrak, gelinen aşama ve bundan sonra yapılacaklar konusunda ailelere bilgiler verdi.

 

Daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezinde basın kuruluşlarını bilgilendiren Bakan Albayrak, göçük meydana gelen madendeki arama kurtarma çalışmalarının hassasiyetle sürdüğünü ve yapılan bütün çalışmalarda ailelerin rızasının gözetlendiğini söyledi.

 

Zeminin kurumaya başlamasıyla birlikte çalışmaların arttırıldığını dile getiren Bakan Albayrak, “Çalışmanın yoğunlaşmasına bağlı daha fazla vatandaşımıza erişme şansımız artıyor. Ailelerle yoğun bir iletişim içinde çalışmalarımız koordineli olarak yürütülüyor. Ailelere anlık bilgiler veriyoruz. Özelikle ailelerin hassasiyeti noktasında bir kısım konularda kendilerinin rızasını alarak daha hızlı ilerleme noktasında yoğun bir mesai ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin farklı yerlerinden işçilerin yakınları, aileleri ve akrabaları bölgeye gelerek dayanışma noktasında bizlere destek sunuyor. Arkadaşlar bu destekle yoğun bir şekilde durmadan çalışıyor" dedi.


Bakan Albayrak, saha ve zeminin mevcut durumundan dolayı şartların zorlaştığını belirterek, buna rağmen çalışmaların iki koldan sürdürüldüğünü söyledi.

 

Bakan Albayrak, "Saha ve zeminin mevcut durumu nedeniyle hassas bir çalışma yapılıyor. İki koldan çalışmalarımız sürüyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız sürekli olarak bilgilendiriliyor. Yapılması gereken ne varsa devletimizin yapması gerekenleri bize talimat olarak veriyorlar. Bu iş için devletin bütün imkânlarının sefer edilmesi talimatını bize verdiler. Havadan yakın kamera sistemleri ile de fotoğraflarını çekip detaylı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 4. gününe girdiğimiz bu çalışmalarda devletimiz ve hükümetimizin tüm imkanları seferber ettiğinin herkes tarafından bilinmesini özellikle isterim" diye konuştu.

 

Bakan Albayrak, konuşmasında işçilere sağ ulaşmak için herkesten dua beklediğini sözlerine ekledi.

 

Bakan Albayrak, Vali Tutulmaz ve diğer yetkililerle birlikte bugün cenazesi çıkartılan işçi Sedat Bulut’un ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı dileğinde bulundular.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim