• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Siirt 13 °C

Şİrvan'da Arılı Kovan dağıtımı yapıldı

Şİrvan'da Arılı Kovan dağıtımı yapıldı
Şirvan’da 600 Adet Arılı Kovan Dağıtımı Gerçekleştirildi

   Şirvan Kaymakamlığı himayesinde GAP kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığıyla gerçekleştirilen “Şirvan’da Baba Mesleği Arıcılık Şahlanıyor” projesiyle 50 yararlanıcıya 600 adet arılı kovan dağıtımı yapıldı.

            GAP kapsamında yapılan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esat KESKİN koordinatörlüğünde yürütülen “Şirvan’da Baba Mesleği Arıcılık Şahlanıyor” projesi ile bölgede arılı kovan sayısının arttırılarakişletmelerin kapasitelerinin ve gelir seviyelerinin yükseltilmesine doğrudan katkı sağlandı.Arıcılığın yaygınlaştırılması ve kırsalda üretimin arttırılarak mevcut işgücünün ekonomiye kazandırılması konusunda somut adımlar atılmış oldu. Baba mesleği arıcılığın kısa zamanda geliştirilmesi ve profesyonel yetiştiricilik sürecine girmesi amacıyla eğitim-yayım çalışmaları devam etmektedir.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esat KESKİN, “Arıcılığın katma değerinin ve ekonomik değerinin yüksek olması, kırsalda yaşayan nüfusun gelir düzeyinin az olması, yatırım yapma güçlerinin düşük olması ve potansiyeli olan bir faaliyet olması gibi sebeplerden dolayı alternatif çözümler içerisinde arıcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi tercih edildi. Baba mesleği olan arıcılığın genç nesillere aktarılması ve iş arayışı içinde bulunan birçok vatandaşın kırsalda tutunma aracı olarak kullanacağı bir adım olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 18641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim