• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Siirt 26 °C

Sokak Hayvanlarına Mama Dağıtımı Başladı

Sokak Hayvanlarına Mama Dağıtımı Başladı
Siirt Belediyesi, sokak hayvanlarına yardım ve hayvan dostlarına destek olmak amacıyla kedi-köpek maması dağıttı.

Sokakta yaşayan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, park ve sokaklarda bulunan beslenme odaklarına dağıtılan mamalar, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri eşliğinde gerçekleştirildi. Siirt Belediyesinin katkısı yanında, gönüllüler de hayvan dostlarına mama yardımı dağıtımına destek verdi.

Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Siirt'te bulunan sokak hayvanların korunması ve vatandaşlarca farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında Siirt'te hayvan sevenlere ve gönüllülere mama desteğinde bulunmak üzere kedi ve köpek maması alımı gerçekleştirdi. Bu amaçla ilk etapta 60 kg kedi ve 135 kg köpek maması alan Siirt Belediyesi, ilimizde bulunan hayvansever gönüllüler ile irtibata geçip mama desteği çalışmalarını başlattı. Daha sonra bu hayvan gönüllüler ile birlikte ilimizde bulunan hayvanların beslenmesi ve diğer vatandaşlar nezdinde farkındalık oluşturulması çalışmaları yürüteceklerini belirtti. 

Vatandaşların hayvanlara hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğini belirten Veteriner İşleri Müdürü Aydın Yolbaş, hayvanların yaşam haklarına saygılı olunması gerektiğine değindi. Yalnızca evcil hayvanların değil doğal ortamda yaşayan hayvanları da koruma konusunda hassasiyetle yaklaşılması gerektiğine değinen Yolbaş, Siirt Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü teknik ekiplerinin ve ekipmanlarının 7 gün 24 saat hayvanların ve hayvan dostlarının hizmetinde olduğunun altını çizdi.

Siirt Belediyesince mama desteği belli aralıklarla devam edecektir.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim