• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 10 °C

Somuncu Baba'nın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor!

Somuncu Baba'nın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor!
SİİRTAJANS.COM-Somuncu Baba'nın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor!Somuncu Baba olarak bilinen Hacı Bayram Veli'nin hocası Şeyh Hamid-i Veli'nin hayatı beyaz perdeye taşınıyor.Fimin detayları haberimizde

Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin 13'üncü yüzyılda Aksaray'da geçen yıllarını konu alan filmin çekimleri, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Güzelyurt başta olmak üzere 24 tarihi ve turistik mekanda yapılacak. Filmin senaryosu, Aksaraylı Yazar Mahmut Ulu'nun "Somuncu Baba Aşkın Sırrı" romanından uyarlandı.

Çekimleri yaklaşık bir yıl sürecek filmde, Somuncu Baba karakterini oyuncu Furkan Palalı canlandırıyor.

Başrol oyuncusu Furkan Palalı ise Somuncu Baba karakterini oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Somuncu Baba'nın 13'üncü yüzyılda yaşamış bir mutasavvıf ve Anadolu erenlerinden olduğunu söyleyen Palalı, "Burada Somuncu Baba'nın hayat hikayesini anlatıyoruz. Bu rolü almak benim için çok iyi oldu. Beyaz perde bu tarz projelerin yapılması taraftarıyım. İnsanlar, filmi izlerken bir şeyler öğrenebilecekler" diye konuştu.

Somuncu Baba'yı oynamanın zor bir iş olduğunu dile getiren Palalı, "O dönemleri yaşamak ve hissetmek, dönemin en önemli fikir adamlarından birisini canlandırmak çok keyifli, aynı zamanda da ciddi bir çalışma istiyor. Filminde Somuncu Baba'yı canlandırmak benim için gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 2505 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim