• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 18 °C

Son 2 Ayda 23 Uzaman Doktor İstifa Etti

Son 2 Ayda 23 Uzaman Doktor İstifa Etti
Son zamanlarda bölgemizde artan terör olaylarından dolayı Siirt ve civar ilçelerde görev yapan yaklaşık 23 doktor istifa etti.

Siirt'te son iki ay içerisinde 23 doktor istifa ederek, görevinden ayrıldı. Diğer doktorların da kentte yaşanan olaylardan dolayı tedirgin oldukları öğrenildi.

KENTTE DOKTOR TUTMAKTA ZORLANIYORLAR

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzman Dr. Fikret Can, doktorların yaşanan olaylar yüzünden tedirgin olup, istifa ettiklerini vurgulayarak, kentte doktor tutmakta zorlandıklarına dikkat çekti.

15'İ UZMAN 8'İ PRATİSYEN TOPLAM 23 DOKTOR

Bölgede yaşanan terör olaylarında zaman zaman sağlıkçıların da hedef alınması doktorları kaygılandırdı. Sadece Siirt'te son 2 ay içerisinde, Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki hastanelerde görev yapan 15'i uzman 8'i pratisyen olmak üzere 23 doktor istifa ederek, görevinden ayrıldı. Söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulunan KHB Genel Sekreteri Uzman Dr. Fikret Can, son iki aylık terör bilançosunun sağlık alanını ciddi anlamda etkilediğini belirterek, Siirt'te doktor tutmakta zorlandıklarını söyledi.

"ARTIK HEKİMLER GELMİYOR"

Kendisini de 1,5 ay önce göreve başladığını anımsatan Can, "Cihaz ve hastanenin gelişmesi için çalışmalarımız oldu. Ancak son dönemlerde başlayan terör saldırıları çalışmalarımız ciddi anlamda aksattı. Hekimlerimiz artık Siirt'e gelmez oldu. Mevcut hekimlerimiz istifa etmeye başladılar. Son 2 ayda 15'i uzman 8'de pratisyen hekim olmak üzere 23 doktor istifa edip başka illere gittiler. O yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Huzur ortamının olmadığı yerde sağlık hizmeti vermekte zorlanıyoruz. Her iki ayda bir mecburi hizmet atamaları oluyor. Hekim ve uzman hekimleri için. Ancak yüzde 30 oranında gelmeme var, terör olayları ve can güvenliği yüzünden gelmiyorlar. Bu da sağlıktaki çalışmaları etkiliyor" dedi.

"NEPALLİ DOKTOR DA AYRILDI"

İstifa eden doktorların hemen hepsinin kendi alanında çok başarılı olduğuna da dikkat çeken Can, şunları kaydetti:

"Pervari Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıl çalışan Nepal uyruklu Pediatri uzmanı Dr. Binod Kumarşah görev yapıyordu. Terör saldırıları öncesi ilçede gayet ciddi ve güze hizmetler veren bu doktor arkadaşımız yaşanan terör olayları ile birlikte o da telaşa kapıldı, istifa edip bölgemizden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
Yorumlar
hasta yakını
09 Kasım 2015 Pazartesi 09:23
09:23
devlet hastanesinin mevcut asansörlerinden sadece biri çalışıyor.yaklaşık bir yıldır asansör sorununu çözemediniz.hekim lerin sorununu nasıl çözeceksiniz merak ediyorum.
195.175.55.206
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim