• BIST 9984.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Siirt 31 °C

Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Eğitimcileri Ziyaret Etti

Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Eğitimcileri Ziyaret Etti
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, öğretmenleri okullarında ziyaret ederek özel günlerini tebrik etti.

Öğretmenler günü nedeniyle okullara bir dizi ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Öğretmenlerimizin günlerini kutlayarak sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Öğretmenler ile bir araya gelen Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, bir gün için değil her gün öğretmenlerin yanında olduklarını ifade ederek, öğretmenlerin toplumdaki yerine ve önemine değindi.

Öğretmenliğin bir meslek olmadığı bir yaşam biçimi olduğunu belirten  Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Aslında her gün her saat öğretmenlerimizi hatırlamamız gerekir. Öğretmenlerimizle bir araya gelip sohbet edip sorunlarını dinleyip onların ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyoruz. Destek olabileceğimiz konularda elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Siirt’in öğretmen öğrenci ilişkisi anlamında ayrı bir değeri var. Bilindiği üzere Tillo ilçemizde İbrahim Hakkı Hazretleri ve İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbesi var. Bu büyük zatların arasında ki ilişki öğretmen ve öğrenci ilişkisinin en üst düzeyde yaşandığı, saygının, sevginin mükemmel bir şekilde yaşandığı ilişkilerden bir tanesidir. İsmail Fakirullah Hazretlerinin vefatından sonra İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasının başucuna güneş ışığını düşürerek saygısının ve sevgisinin zirvesini yaptı. İbrahim Hakkı Hazretleri Hocasının sandukasının başucuna güneş ışığını düşürüyor ve ‘Yeni yılda doğan güneş, ilk olarak hocamın başucunu aydınlatmazsa, ben o güneşi neyleyim?’ diyerek, hocasına olan saygısını göstermiştir. Öğretmen ve öğrenci ilişkisini biz burada daha iyi hissedebiliyoruz. Bu vesileyle Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutlayarak, en içten sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayarak yanlarında olduğunu belirten öğretmenler, eğitime verdiği destekten dolayı tüm eğitimciler ve öğretmenler adına teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim