• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Taşkın, Öğretmen Adaylarıyla Bir Araya Geldi

Taşkın, Öğretmen Adaylarıyla Bir Araya Geldi
İçişleri Bakanlığınca Karar Hükmünde Kararname (KHK) ile Siirt Belediye Başkanlığına “Kayyum” olarak atandığı günden beri, vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek maksadıyla “Halkla Buluşma” toplantıları düzenleyen Siirt Belediye Başka

İçişleri Bakanlığınca Karar Hükmünde Kararname (KHK) ile Siirt Belediye Başkanlığına “Kayyum” olarak atandığı günden beri, vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek maksadıyla “Halkla Buluşma” toplantıları düzenleyen Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, aday öğretmenler ile bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen söyleyiş programında öğretmen adaylarıyla buluşan Başkan Vekili Taşkın, Siirt Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi verdi, talep ve sorunları dinledi. Siirt Belediyesi’nin hizmet çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Vekili Taşkın, ilk başta öz geçmişi ve eğitim hayatı hakkında bilgi verdi.

DÜNYA’DA İLK BULGULARA SİİRT’TE ULAŞILIYOR

Siirt’in tarihte çok önemli bir kent olduğu ve çok eski tarihlere dayandığını belirten Taşkın,” Bu coğrafyaya bir bakın, Mezopotamya coğrafyası içerisindeyiz. 12 bin 500 yıllık tarihten bahsediyoruz. Siirt Dünya’da çok önemli tarihe sahiptir. Göbeklitepe’te yapılan kazılar Dünya’nın tarihini allak bullak etti. Siirt’te Başurhöyük’te ve diğer höyüklerde yapılan kazılarda daha netleşmemekle birlikte Dünya’daki ilk şeylere ulaşıyoruz. Mesela Dünya’da ilk bilinen oyun taşları buradan çıktı.  Dama taşı benzeri Siirt’te çıkartıldı. Akan nehirler üzerinde Dünya’nın ilk limanı burada tespit edildi. Buralar Dünya tarihinin ilk yerleşim yerleridir. Siirt müthiş bir gelenek ve göreneğe sahiptir.” Dedi.

Siirt Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, daha sonra aday öğretmenlerin sorularını da yanıtladı.

HAVALANI NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Aday öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Başkan Vekili Taşkın, Havaalanının faaliyete ne zaman girecek? sorusuna açıklık getirdi. Siirt Havaalanın çalışmaları hakkın bilgi veren Başkan Taşkın, şunları söyledi, “ Siirt Havaalanını, bir takım Teknolojik aletler yerleştirmek suretiyle Uçakların daha rahat inip kalmasını sağlayacak bir duruma getiriyoruz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ihalesi yapıldı. Şu an havaalanında ummalı bir çalışma söz konusu.  Havaalanı içerisinde oluşan tepecikler hepsi düzlendi. Bu tepecikler bir takım sinyallerin önünü kesiyordu. Resmen pilotlar teknolojik yöntemiyle değil, göz kararıyla uçağı indirmek zorunda kalıyordu. Şimdi o sinyalizasyon sistemler kuruluyor. Daha sonra pistin uzatılması ve güvenlik mesafeleri arttırılacak. Ümidimiz ve gayretimiz tüm bu çalışmalarımız ardından Siirt Havaalanını Yaz aylarında hizmete almaktır.” Dedi.

“BİRİMLER ARASI İLETİŞİM SIFIRA DÜŞMÜŞTÜ”

Kayyum olarak göreve geldiği ilk anda Siirt Belediyesi’nde birimler arası kopmuş iletişimi sağladıklarını belirten Taşkın,  şöyle konuştu; ” Göreve ilk geldiğimiz anda Belediyenin içyapısı bozulmuştu. Birimler arası iletişim neredeyse sıfıra inmişti.  Temizlik Müdürlüğü suçu, SİSKİ Müdürlüğüne atıyor, SİSKİ Müdürlüğü suçu Fen İşlerine atıyordu. Suçu birbirlerine atan birimlerle karşı karşıyaydık. İmar’da hukuk ve mevzuata uyulmadığı gibi, 2006 yılında yapılmış olan İmar revizyon planı tamamen delik deşik edilmiş, yüzde 30 taban alanı inşaat edilmesi gerekirken, yüzde 90 yüzde yüzlere taban alanına inşaatlar yapılıyordu. Hadi bunu yaptınız bunu karşılığında kamunun kullanması için arazi almanız gerekirken,  alınan arazileri belediye satın alamaz, üzerine kendi binalarını yapamaz gibi tamamen okul, hastane, camii, otopark ve yeşil alan gibi alınması gereken araziler alınmadığı gibi gayri kaydı paralar üzerinden işlemler yapılıyordu. Bu paralardan rüşvet olarak giden vardı, terör örgütüne, partiye aktarılan vardı. Terör örgütünün faaliyetlerini koordine etmek gibi bildiğimiz hususlar vardı.  Bunun üzerine görevlendirme yapıldı. Birim müdürleri üzerinden görevlendirme yapıldı. Başkan yardımcıları görevlendirmeleri yapıldı.  Tamamen bir samimiyet içerisinde yeni bir ekip oluşturduk. İlk 15-20 gün ciddi anlamda çok zorlandık. 3-5 tane soyu bozuk eşkıyaya pabuç bırakacak değildik.” Dedi.

 

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın öğretmenler adayı ile buluştuğu toplantıya, Başkan Vekili Yardımcıları Osman Durna, Dr. Ali Aytek, önceki dönem Siirt Belediye Başkan Yardımcısı İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Zekeriya Butur hazır bulundu.

Sosyal Medyada Paylaş :

 

 

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim