• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 23 °C

TFF'den Hacıosmanoğlu'nun beyanatlarıne sert tepki!

TFF'den Hacıosmanoğlu'nun beyanatlarıne sert tepki!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Maçta hakem hatası olursa takımı sahadan çekerim' yönündeki beyanatlarına sert tepki gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi sitesinden yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 19. haftasında oynanacak Fenerbahçe A.Ş.-Trabzonspor A.Ş. müsabakası öncesi Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından yapılan açıklamalar Federasyonumuz tarafından takip edilmiştir.
 
Bu tür, kulüp bünyesinde veya camianın belirli kesimlerinde onay bulduğuna inanılan popülist açıklamaları doğru bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Aklıselim sahibi spor seyircisi ve Türkiye futbol kamuoyu bu tip söylemlerden bıkmış ve huzurlu bir futbol ortamı arayışındadır. Futbol dünyamızda ahengi bozan ve Türk hakemlerini zan altında bırakan bu açıklamaların artık bir son bulması gerekmektedir.
 
Futbolda hatalar olabilir. Bu futbolun evrensel doğasıdır ve hatalar oyunun tüm paydaşları için geçerlidir.  Oyuncular, teknik adamlar, yöneticiler gibi hakemler de zaman zaman hatalar yapabilir. Ancak hiç kimse herhangi nesnel bir dayanağı olmadan hakemlerimizin kasıtlı olarak hata yaptığını ortaya atamaz. Tüm hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin beyanatlarına göre değil sahada gördüklerini, Futbol Oyun Kuralları çerçevesinde yorumlayarak karar vermektedir. Futbolumuzda bir pratik haline gelen bu tip beyanatları hakemlerimiz ciddiye almamakta ve işlerini en iyi şekilde yapmak için çalışmaktadır.
 
Bunun yanında, kulüp yönetimlerinin, doğabilecek sonuçları biliyor olmalarına rağmen, takımlarını sahadan, kulüplerini ligden çekme vaatlerinin herhangi bir anlamı olmadığını, tehdit içeren yaklaşımların ise futbol ailesinin hiçbir üyesine herhangi bir faydası bulunmadığını belirtmek ister, hafta sonu tüm liglerimizde oynanacak müsabakalarda sahaya çıkacak kulüplerimize başarılar dileriz.

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim