• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Siirt 21 °C

TIKANAN KLOZET NASIL AÇILIR?

TIKANAN KLOZET NASIL AÇILIR?
Bilindiği üzere tıkanan klozet nasıl açılır ile ilgili yöntemler ve alaturka tuvaletler için yapılan müdahaleler biraz farklılık göstermektedir.

Bilindiği üzere tıkanan klozet nasıl açılır ile ilgili yöntemler ve alaturka tuvaletler için yapılan müdahaleler biraz farklılık göstermektedir. Son birkaç on yılda, ülkemizde alafranga da olarak tabir edilen klozet sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistem Avrupa'dan ithaldir ve Avrupa klozetleri ile farkı da taharet musluğu barındırmasıdır. Bu nedenle tesisat yapısı da biraz daha karmaşıktır. Klozet, yapı olarak oturmak için dizayn edilmiştir ve gider sistemi ile boru tesisatı klasik alaturka tuvaletlerden biraz daha farklıdır.

Öncelikle tıkanma konusunda hassasiyeti daha fazladır. Çünkü gider yapısı daha dardır ve tuvalet kağıdı, mendil, peçete gibi temizlik maddelerinin klozet gider sistemini tıkaması daha kolaydır. Bundan ötürü klozet kullanımı, alaturka tuvalet kullanımına kıyasla daha usturuplu ve dikkatli olmalıdır. Peki bu tıkanan klozet nasıl açılır?

Özel Yöntemlerle Tıkanan Klozet Nasıl Açılır?

 

Tıkanan klozet nasıl açılır sorusu son derece önemli ve acele bir şekilde cevaplanması gereken bir sorudur. Çünkü tuvalette oluşabilecek herhangi bir tıkanıklık, yavaş yavaş birikmeye neden olacaktır. Kanalizasyon sistemindeki nihai seyrine devam edemeyen dışkılar da bu bölgelerde çeşitli bakteriyel ve mikrobik hastalıklara neden olacaktır. Bu gibi hastalıkların başında: tifo, dizanteri, kolera, koli basili, hepatit A gibi ciddi ve tedavi edilmezse ölümcül olan hastalıklar gelmektedir.

Aile bireylerinin bu gibi ölümcül hastalıklara yakalanmaması için tıkanan klozet açma işlemi asla ertelenmemelidir. Ve tabi ki doğru ekiple çalışmak herkesin yararına olacaktır. Kötü koku, salgın ve ölümcül hastalıklar ve daha niceleri gibi problemlerle yüzleşmemek için ise işin uzmanı olan kurumsallaşmış yapıdaki özel sıhhi tesisat şirketleri ile çalışmak en mantıklı karar olacaktır. Kamuya açık alanlarda, alışveriş merkezlerinde ve umumi tuvaletlerde bireyler temizliğe ve tuvalet adabına önem vermezler. Bu nedenle bu tarz yerlerde klozet tıkanıklığı daha sık rastlanan bir durumdur. Bu gibi durumlarda eski tip ustaların hizmetlerinden ziyade, sorunun köküne inen ve tekrarlanmasını engelleyen tesisat firmaları tercih edilmelidir.

Bu özel firmalar çeşitli yöntemler ve ekipmanlarla son derece uygun bir hizmet sunmaktadır. Öncelikle bu şirketlerin kullandıkları ekipmanları açıklamak gerekir. Basit ve eski model aletlerden ziyade son derece modern ve yüksek teknoloji ürünü araçlar kullanılmaktadır. Robot adı verilen, kollarının ucunda kanca ya da türevi kesici - delici aparat bulunan elektronik aletlerle çalışılmaktadır. Bu aletlerin kancalı kolları borular içinde rahatça ilerlemekte ve tıkalı bölgeyi dönerek açmaktadır. Daha sonra ise ya tıkaç madde sistemden çıkarılmakta ya da tazyikli su tutma yöntemi ile ileriye püskürtülmektedir. Kullanılan ekipmana yer belirleyici aletleri de sokmak mümkündür.

Özellikle ucunda entegre kamera aparatı bulunan aletlerle boruların içinde gezinilebilmekte ve sorun tez zamanda tespit edilebilmektedir. Ve özel dinleme cihazları ile de boruların içine dahi girmeden sorunun yeri anlaşılabilmektedir. Doğru Firmalar Sayesinde Tıkanan Klozet Nasıl Açılır? Söz konusu kurumsal tesisat şirketleri, her daim teknolojideki yenilikleri takip etmekte ve değişik aletleri bünyesinde toplamaktadır. Bu aletleri kullanmak içinde, konusunda uzman, eğitimli ekipler tercih edilmektedir. Özel tesisat şirketlerinin sorunları çok çabuk halletmesi ve müşterinin mağduriyetini en aza indirgemesi, bu şirketlerin tercih edilmesindeki mühim önceliklerden sadece birkaçıdır. Dahası uygun ödeme olanakları ve temiz çalışma yöntemleri de artılar kısmına rahatlıkla eklenebilir.

Bu şirketleri tercih ederek hem çevre kirliliği önlenmiş olunur hem de minimum hasarla işlem çözülmüş olur. Kurumsal şirketlere telefon yoluyla ya da bizzat ulaşmak, hizmet talep etmek ya da tesisat ile ilgili istenilen konuda danışmak mümkündür. Meba Tesisat firmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca merak ediyorsanız bu konuda da sizleri bilgilendireceklerine eminiz.

Bu haber toplam 5229 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim